Allsvenska ligaledaren dominerade på Umåker

Även 2020 är det Ulf Ohlsson som vinner flest lopp i den svenska kuskeliten. På måndagen dominerade han Umåkers lunchtävlingar med en fyrling.

Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson.

Foto: LARS JAKOBSSON

Trav2020-09-28 17:02

Ohlssons segerkvartett denna gång var Mellby Glorious, O.P’s Fantastic, Tangen Svenn och Queen Tresher.

Solängethästen Mellby Glorios blixtrade till och vann på nya rekordet 1.13,0a/1640 meter till 17.51 i odds. Med det blev hon dagssnabbast efter att ha klivet förbi hela fältet från bakspår.

Magnus A Djuse tog en dubbel genom Russjkat och Zaplac i det avslutande P21-loppet. Bodenhästen Russkjat har hittat en härlig form och tog nu andra raka segern trots startgalopp. Eter den inledande galoppen travade han 1.14,8/1900 meter och avgjorde med en säker längd till slut trots att det blev tredjespår runt sista kurvan.

Detta innebär att Djuse knappar in på Ove A Lindqvist i kuskligan på Umåker. I nuläget leder Ove A med 15–12 i segrar mot Magnus A Djuse. Ny trea är Ulf Ohlsson som bara hade sex segrar på Umåker tidigare i år, men nu är uppe på tio.

I den allsvenska kuskligan leder Ulf Ohlsson med 236 segrar efter Umåkers lunchtävlingar. I den ligan har det länge varit jämnt i år, men senaste veckan har Ohlsson ryckt ordentligt och har nu 28 segrar tillgodo på tvåan Björn Goop.

Skellefteåtravet hade inga heta chanser denna tävlingsdag, men de åtta hästar som startade tog alla prisplaceringar och gjorde det helt okej.

Jens Eriksson var nära att skrälla med eventuella 17-oddsaren Okinawa Roc som efter en fin resa i ryggar fram till upploppet spurtade vasst den sista biten. Hon slutade nu tvåa i P21-loppet, slagen med en hals, på 1.16,1a/2140 meter.

Karta: Umåkers Travbana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om