Amalia kommer att hyllas under Elitloppshelgen

Amalia Larsson, ungdomsansvarig på Skellefteåtravet, kommer att uppmärksammas under Elitloppshelgen på Solvalla. Hon är årets unga förebild inom svensk travsport 2019. ”Det är helt sjukt och det trodde jag inte”, säger hon glatt.

9 maj 2019 09:13

I mars fick Amalia Larsson, 24 år, motta Svenska Ponnytravförbundets ungdomsstipendium i Stockholm. Om två veckor åker hon till Stockholm för att ta emot utnämningen årets unga förebild 2019.

Nominera unga förebilder

Unga personer är en prioriterad del av travsportens verksamhet i Sverige och ST vill lyfta fram unga förebilder inom sporten.

Årets unga förebild är en utnämning där vinnaren utses efter en nominering. Nu står det klart att Skellefteåtravets Amalia Larsson kommer att hyllas under Elitloppshelgen på Solvalla. Hon erhåller ett stipendium för ytterligare förkovran inom travsporten.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna det här. Vem som helst får nominera och jag brukar själv nominera ungdomar till det här priset, säger Amalia.

Första Elitloppet

Bara att få vara på plats under Elitloppshelgen är en jättestor grej.

– Jag har har aldrig varit där tidigare och Elitloppet är ju en grej man måste göra minst en gång. Det ska bli sjukt roligt att få uppleva det, säger Amalia.

Först Svenska Ponnytravförbundets ungdomsstipendium och sedan titeln årets unga förebild. Amalia har nästan svårt att smälta det.

– Det är helt sjukt och overkligt. Det känns som man aldrig hinner landa innan nästa grej kommer. Man blir bortskämd när det aldrig tar stopp, säger Amalia.

Segermaskin

Förutom sina insatser som ungdomsansvarig i Skellefteå så har Amalia Larsson firat stora framgångar med egna kallblodet Lill Alfred. Ekipaget har tagit sju segrar tillsammans och årets facit är fyra segrar på fem starter.

Lill Alfred har inte startat efter triumfen på Umåker i mars.

– Lill Alfred har fått lite vila. Han ska få tid att ställa om sig till sommarbana och det är ingen brådska.

Angående framtidsplanerna har Amalia Larsson ett tydligt mål med Lill Alfred.

– Vi siktar på Guldtäcket på Dannero i augusti och kommer att ge allt för det.

Det känns som man aldrig hinner landa innan nästa grej kommer. Man blir bortskämd när det aldrig tar stopp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa