Tester inför VM – Bilen bättre än någonsin

Nygammalt team och optimerad bil. Anton Marklund och Johan Kristoffersson ska ta Volkswagen till VM-titeln i rallycross. ”Jag har gjort allt jag har kunnat”, sa Marklund vid banan i Strängnäs.

25 mars 2016 22:05

Marklund och Kristoffersson fick äran att avtäcka årets VM–bil vid en presskonferens i Strängnäs. Årets bil är bättre än någonsin och den har byggts ihop i Boliden under vintern.

– Vi har ju tagit det bästa från Marklund Motorsport och det bästa från KMS och slagit ihop det i bilen vi ska köra i år. Det känns oerhört bra, säger Marklund.

Han har satsat hårt på försäsongen, både när det gäller fysen och jobbet som instruktör för förare på is.

– Jag har ju hållit mig i form genom att köra rally på is och även kört mycket skidor. Jag har gjort allt jag har kunnat.

Höga mål

Johan Kristoffersson gjorde stor succé under fjolåret och slutade på tredje plats i VM. Anton Marklund återvänder till det nygamla teamet med många erfarenheter som har varit nyttiga. Målsättningen är högt ställd.

– Vi hoppas kunna utmana om titeln, säger teamets general manager Tommy Kristoffersson.

Hur ser ni på den press ni kommer att ha på er?

– Jag tycker bara det är positivt. För om vi har press innebär det att vi gör någonting bra. Samtidigt gäller det att kunna leva med pressen, säger Johan Kristoffersson.

Tror på genombrott

En av landets ledande motorexperter, Jonas Kruse, tycker att Volkswagens team ser väldigt starkt ut.

– De har haft den bästa uppladdningen någonsin och ser riktigt bra ut. Jag tippade att Anton Marklund skulle hamna högt redan ifjol, men det får ske i år istället. Starten på säsongen kommer att bli viktig för teamet.

Även i år är det många tunga motorsportsnamn som har kommit till sporten för att utmana. Både Ken Block och Sebastian Loeb finns med i startlistan i år.

– Det är bra för sporten att de finns med. Det kommer att ge mer publicitet och skapa drag. Men för mig är det bara ytterligare två namn jag kommer att slå, sa Anton Marklund.

VM startar om drygt tre veckor. Fram till dess handlar det om testa årets bil och finjustera.

Tv: Här är bilen som ska ge VM-guld

Jag har gjort allt jag har kunnat.

Volkswagen RX

Förare: Johan Kristoffersson, 3:a i VM ifjol

Anton Marklund, 10:a i VM i fjol

Bil: VW Polo

Hästkrafter: Över 600 hk

0-100 km/h: C:a 2 sek

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa