Uppmanades att sluta – nu kan hon vinna US Open

Hon blev utsparkad från talangprogrammet och uppmanad att satsa på skolan i stället. Men tennissensationen Leylah Fernandez, 19, tappade aldrig tron på sig själv. –Många tvivlade på mig och mina drömmar, men nu kan jag skratta åt det, säger hon inför US Open-finalen mot Emma Raducanu.

Leylah Fernandez har tagit sig hela vägen till US Open-finalen efter familjens kamp för hennes karriär.

Leylah Fernandez har tagit sig hela vägen till US Open-finalen efter familjens kamp för hennes karriär.

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Tennis2021-09-11 08:39

Kanadensiskan har försökt tysta sina tvivlare – och lyckats.

– Många tvivlade på mig, min familj och mina drömmar. De sa att jag inte skulle kunna bli en professionell tennisspelare, säger Fernandez.

– Jag minns en lärare som sa, vilket jag nu kan skratta åt, att jag skulle sluta spela tennis. "Du kommer aldrig att lyckas, fokusera på skolan i stället" sa hon.

"Inget var omöjligt"

Redan som sjuåring petades Fernandez från Tennis Quebecs utvecklingsprogram. Då tog hennes pappa Jorge, en fotbollsspelare från Ecuador som inte visste mycket om tennis, över som tränare.

– Pappa sa alltid att det inte fanns några gränser för min potential, att inget var omöjligt, säger Fernandez.

Mammans uppoffring

Hennes mamma Irene, kanadensiska med filippinska rötter, flyttade till Kalifornien under några år för att jobba ihop pengar till dotterns tennissatsning.

– De åren var definitivt svåra för mig, jag behövde min mamma, jag behövde någon som var där med mig när jag var mellan 10 och 13 år. Jag träffade henne nästan aldrig och när jag gjorde det var hon nästan som en främling, säger Fernandez.

– Därför är jag så glad att ha min mamma här för att heja på mig och ha kul tillsammans med mig. Vi har gått igenom så mycket hela familjen och jag är så glad att allt har fallit på plats.

Hon är också glad att hon lyckats få systern Bianca att gråta.

– Och det var glädjetårar.

US Open-finalen mellan Leylah Fernandez och Emma Raducanu startar klockan 22 svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!