Tennisskrällen hyllas: "Kan ta över världen "

Emma Raducanu, 18, chockade tennisvärlden när hon tog hem US Open. Hennes tidigare tränare Mark Petchey spår att framgångarna lär fortsätta. –Helt ärligt tror jag att hon kommer att ta över världen, säger han.

Emma Raducanu efter US Open-segern.

Emma Raducanu efter US Open-segern.

Foto: Elise Amendola/AP/TT

Tennis2021-09-13 12:00

Den brittiska talangen gick in i grand slam-turneringen som oseedad kvalspelare, men nådde hela vägen och stod slutligen som vinnare.

Hon förlorade inte ett enda set på tio matcher.

Raducanus tidigare tränare Mark Petchey ser fortfarande stor förbättringspotential, och spår att 18-åringen kan ta över tennisvärlden.

– Jag tycker att allt har förbättras. Hennes servespel är fortfarande ett pågående arbete. Jag tror att hennes spel vid nätet bara kommer att bli ännu bättre när hon får en större förståelse för var hon ska stå, säger han och fortsätter:

– Jag tror att hennes utrymme för förbättring inte bara är marginellt, utan jag tror att det är betydande, och helt ärligt så tror jag att hon kommer att ta över världen.

Hon blev den första brittiskan att ta hem en grand slam-titel sedan Virginia Wade vann Wimbledon 1977.

Den nu 76-åriga Wade säger att Raducanu måste lära sig att hantera pressen och uppmärksamheten.

– Det är antagligen den svåraste biten nuförtiden, så hon behöver få bra råd när det gäller sådant, säger hon.

– Jag tror att Emma måste förstå precis hur bra hon verkligen är, men man måste jobba konstant för att bibehålla det. Hon måste ha den tron på sig själv – om man tror att man är bättre än andra, så kommer man att slå dem.

Raducanu tar tagit ett ordentligt kliv uppåt på världsrakningen efter US Open-titeln. Hon har klättrat hela 127 platser, från 150 till 23.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!