Peterson ute ur US Open: "Allt var lite halvt"

Det blev respass direkt för Rebecca Peterson i US Open. Svenskan förlorade i två raka set mot 60-rankade ryskan Anna Kalinskaja.

Rebecca Peterson blev utslagen direkt i US Open. Arkivbild.

Rebecca Peterson blev utslagen direkt i US Open. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tennis2022-08-29 18:27

Matchen började jämnt och båda två vann sina första två servegame. Men det tredje för Peterson bröt Kalinskaja och gick upp i 3–2-ledning, och kunde sedan ro setet i hamn.

– Jag tycker jag hade många chanser men tycker inte att jag slutförde varje poäng till hundra procent, det var väl egentligen skillnaden. Allt var lite halvt skulle jag säga, säger Peterson.

Andra set började med en mardröm då Kalinskaja bröt serven direkt. 92-rankade Peterson kunde inte hämta sig från det och vid ställning 5–3 till ryskan bröt hon åter igen Petersons serve och tog därmed hem matchen med två raka set.

– Jag har spelat bra på träning men på match så har det inte alls varit samma tyvärr. Jag kommer reflektera över matchen och försöka göra det bättre, för det behöver det bli. Så som jag spelar just nu är inte tillräckligt bra.

Peterson får istället ladda för dubbelmatchen mot Yulia Putintseva och Yanina Wickmayer. Peterson spelar tillsammans med ryskan Anastasia Potapova.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!