Superstjärnan i Marklunds stall

Anton Marklund och Toomas ”Topi” Heikkinen får celebert sällskap i helgen. På brittiska banan Lydden Hill ansluter amerikanska superstjärnan Tanner Foust till stallet. Han har vunnit de två senaste åren på Lydden Hill.

23 maj 2014 15:15

Tanner Foust har en bred repertoar, Han är stuntförare, rallycrossförare, proffs på drifting och programledare. Och han håller världsklass i allt.

– Foust har verkligen en bred erfarenhet. Det ska bli otroligt roligt att få vara kring honom. Han har mycket att lära ut om allt från körning till hur man ska handskas med media och PR, säger Anton Marklund.

https://www.youtube.com/watch?v=7SjX7A_FR6g

Den 40-årige amerikanen från Denver är oerhört skicklig bakom ratten och ett av många kvitton på det är att han har vunnit EM–deltävlingen i rallycross de två senaste åren på Lydden Hill.

– Han är oerhört snabb och banan passar honom väldigt bra. Jag och Toomas tycker också väldigt mycket om den banan.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBB42bVxugo

Tuff konkurrens

I Portugal kom 19 bilar till start, men på Lydden Hill är det närmare 40 bilar anmälda. Tävlingen kan mycket väl bli en av VM:s tuffaste tävlingar.

– Det är bara 12 platser att slåss om till semifinalen, så det kommer inte att finnas något utrymme för misstag. En punktering och det kan vara helt kört, säger Marklund.

Förberedelserna har inte varit de bästa. Han träffades ju illa av ett uppmärksammat golfslag.

– Det kanske inte är perfekt uppladdning, men jag har verkligen vilat ut i början av den här veckan och har inte haft några som helst men eller bakslag.

Bra start

Marklund och Heikkinen fick en bra start på VM. Båda förarna gick till final och hänger med bra både individuellt och i team. Heikkinen ligger trea och Marklund sexa i sammandraget, bland teamen är de tvåa. Trots tuff konkurrens siktar Marklund och Marklund Motorsport på nya framgångar i helgen.

– Våra bilar passar bättre på Lydden Hill än i Portugal. Därför har vi en riktigt bra chans.

Förstärkta av Tanner Foust har förhoppningarna ökat. Foust kommer att köra tre tävlingar med Marklund Motorsport.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa