Skellefteå softboll kliver upp i högsta serien

Efter två år i division II tar de nu steget. Skellefteås damlag i softboll flyttar inför säsongen 2021 upp i högsta serien. "Tjejerna har kämpat extremt hårt de sista två åren", säger huvudtränare Samantha Edström.

Skellefteås A-lag i softboll tar steget upp i högsta serien.

Skellefteås A-lag i softboll tar steget upp i högsta serien.

Foto: Skellefteå BSK

Softball2021-02-09 08:45

De två senaste åren har Skellefteå Baseboll Softbollklubbs A-lag i softboll spelat i division II. Men inför säsongen 2021 kom beskedet att laget tar steget upp i högsta serien.

– Tjejerna har kämpat extremt hårt de sista två åren, och jag tror att det blir en boost för dem. Det ger dem chansen att utvecklas i en högre takt, säger Samantha Edström, huvudtränare för laget.

En fördel med uppflyttningen, menar Edström, är att klubben får spelare på flera nivåer och dessutom har lag i högre serier på både dam- och herrsidan. Men människor kan också få upp ögonen mer för sporten, tror tränaren.

– Baseboll har varit stort här tidigare, så många i trakten vet vad det är. Men det är inte lika många som vet vad softboll är, så fler kanske får upp ögonen för det.

Skellefteå får sällskap av Falun, som också tar steget upp. I och med att det blir två nya lag blir serien indelad i två pooler, norr och söder. I Skellefteås norra pool spelar också Sundsvall, Falun och Leksand.

– Det blir långa resor för vår del, men vi valde att gå upp, säger Edström.

Hur tror du att ni kommer kunna matcha lagen i den högsta serien?

– Det kommer vara några kämpiga år. Vi var på junior-SM och spelade i september, och det blev mot de yngre tjejerna i ligan. Rent spelmässigt låg vi väldigt nära, det är i pitchingen som vi ligger efter. Lossnar det, då har vi en stor chans att matcha de andra lagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!