Ingela Andersson slog Stina Nilsson två gånger om

I helgen var det skidskyttepremiär i Idre. I skuggan av Stina Nilsson – som debuterade i sin nya sport – så gjorde K4 IF:s Ingela Andersson en godkänd premiär. Andersson slog huvudrollsinnehavaren två gånger om.

Ingela Andersson fick en godkänd start på säsongen.

Ingela Andersson fick en godkänd start på säsongen.

Foto: FREDRIK KARLSSON

Skidskytte2020-11-16 14:58

Vintern är på ingång och vintersporterna likaså. På lördagen var det dags skidskyttarna att dra igång vinterns säsong. Det handlade om två lopp i Idre och under lördagen så kördes en sprint över 7,5 kilometer.

Vann gjorde den stora svenska stjärnan Hann Öberg som vann före uppstickaren Johanna Skottheim och på tredje plats kom tjeckiskan Marketa Davidova.

Bakom dessa två så gjorde Arvidsjaurstjejen Ingela Andersson ett bra lopp och slutade åtta och femte bästa svenska. Hon hade bara en bom på tio skott och slutade 1,27 efter vinnande Öberg.

Annars låg det mesta fokusen på att den olympiska längdskidåkerskan Stina Nilsson gjorde premiär i sin nya sport.

Nilsson hyllades efter premiären – men fick se sig slagen av Andersson. Nilsson som sköt tre bom och var 20 sekunder efter Andersson på en tolfte plats.

På söndagen var det dags för SM i kort distans i Idre. Ingela Andersson sköt fem bom och var knappt fyra minuter efter segrarinnan Hanna Öberg. Andersson slutade tia och blev sjätte bästa svenska. Hon var slagen av, förutom Öberg, hennes syster Elvira, Mona Brorsson, Ella Halvarsson och Linn Persson. Hon var dock än en gång före Stina Nilsson som slutade 27:a med tio bom.

För Andersson, som befinner sig strax utanför landslaget och slåss om en plats i världscupen, så får helgen ändå räknas som godkänd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!