Andraplats för Andersson: "Verkligen roligt att köra"

Det har gått trögt fram till EM. Men efter ett stort steg framåt i kortdistans under onsdagen tog också Ingela Andersson en andraplats tillsammans med sina lagkamrater i stafett.

Ingela Andersson och hennes stafettlag tog en andraplats.

Ingela Andersson och hennes stafettlag tog en andraplats.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2021-02-18 15:51

Hon öste på i spåret och hade chans på topplaceringarna – men i sista skyttet blev det två bom i kortdistansloppet under onsdagen. I stället tog Ingela Andersson revansch tillsammans med sina lagkamrater, när det stod stafett på schemat.

Elisabeth Högberg gjorde en näst intill perfekt första sträcka med fullt skytte, och växlade till Stina Nilsson som etta. Nilsson hade lite trubbel på skjutvallen, men trots en straffrunda kunde hon växla vidare till Ingela Andersson på en andraplats.

Andersson har haft det tufft med skyttet under säsongen. Men när det väl gällde behövde hon bara två extraskott på hela sin runda, sköt snabbast och åkte näst snabbast av sina motståndare på sin sträcka, kunde hon växla över till avslutande Anna Hedström.

Hedström hade ett lite tufft på vallen, men när flera andra länder i toppen också sköt straffrunda var det inget problem. Anna Hedström kunde ta laget in på en andra plats till slut.

– Det var jättekul, det var verkligen roligt att köra stafett i dag, säger Ingela Andersson efter loppet.

– Vi har väldigt bra stämning i laget och det känns som att alla vara väldigt taggade på att köra. Vi hade väldigt kul och vi hade inga resultatmål. Vi ville bara gå ut och njuta och försöka göra det så bra vi kunde utifrån våra prestationer, utvecklar hon.

Pallplatsen är Ingela Anderssons andra för säsongen, den första kom även den i stafett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!