Ny tv-dokumentär visar livet bakom idrottsframgångarna

På söndag är det premiär för Norran-sportens nya dokumentärserie med lokala idrottspersonligheter. Fotbollsprofilen Hanna Marklund är först ut.

Hanna Marklund är premiärgäst i Norrans dokumentärserie "Bakom stjärnglansen”.

Hanna Marklund är premiärgäst i Norrans dokumentärserie "Bakom stjärnglansen”.

Foto: Erik Liljestrand

Skellefteå2021-04-28 17:00

I tv-satsningen "Bakom stjärnglansen" möter vi människorna bakom idrottsframgångarna, och får följa med i livet bakom kulisserna. Det blir en resa genom med- och motgångar, psykisk ohälsa, hot och hat, föreningsliv, elitsatsningar och familjebildning.

Bland profilerna vi möter finns tidigare landslagsspelaren och numera fotbollskommentatorn Hanna Marklund samt elitskidåkaren Klas Nilsson. 

– Vi vill se förbi resultaten och gå på djupet. Det här är ett sätt att lyfta fram personerna bakom idrottarna. Det blir även ett tillfälle att belysa hjältar i skymundan, exempelvis de som varje dag jobbar ideellt i en förening. TV-satsningen är helt enkelt viktig för oss för att bredda vår repertoar och erbjuda en proffsig produkt, säger Arvid Marklund, sportchef på Norran. 

I premiäravsnittet berättar Hanna Marklund bland annat om hånen mot hennes dialekt och svårigheten att bli tagen på allvar som kvinnlig tv-kommentator. 

– Alla uppfattar det som att jag är typ en assistent eller nån extraperson, som inte ska sitta och vara expertkommentator i alla fall, beskriver Hanna situationen när hon med TV4 skulle kommentera en landslagsmatch på Wembley Stadium i London.

Ett nytt avsnitt av dokumentärserien kommer ut ungefär en gång månaden, och kan ses av prenumeranter på norran.se. "Bakom stjärnglansen" är producerad i samarbete med frilansfilmaren Erik Liljestrand och lokala sponsorer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!