SHL-debutanten stannar i Piteå Hockey

Han gjorde SHL-debut för Skellefteå mot Luleå den 12 mars. Nu är det klart att John Westermark fortsätter som målvakt i Piteå Hockey. "Jag trivs väldigt bra här" säger han.

John Westermark gjorde SHL-debut för Skellefteå i ett historiskt derby mot Luleå inför tomma läktare den 12 mars.

John Westermark gjorde SHL-debut för Skellefteå i ett historiskt derby mot Luleå inför tomma läktare den 12 mars.

Foto: SIMON ELIASSON

Skellefteå2020-05-07 11:49

John Westermark kommer från Boliden och spelade mestadels på division 2-nivå ända fram till och med säsongen 2017-2018.

Ifjol vinter gjorde han stor succé i SK Lejon och för snart ett år sedan skrev John Westermark på för Piteå Hockey, Och det var ett val han inte ångrade.

– Nej, jag trivs väldigt bra här i Piteå och pendlingen är inga problem, jag behöver ju inte åka ensam, berättar John.

Han är bosatt i Skellefteå och arbetar som lastbilschaufför på dagarna innan han beger sig de åtta milen norrut för träning i LF Arena.

– Nu under försäsongen kör jag mest på egen hand här hemma i Skellefteå. Men några gånger kommer jag åka upp för att träffa grabbarna i laget.

John Westermark bildade målvaktspar med Joel Vännström under den gångna säsongen. Westermark stod de flesta matcherna, 30 totalt mot Vännströms 9.

– Precis som för laget gick det väl både upp och ner för mig. Jag tycker inte att jag hittade den där jämnheten som jag vill ha, personligen var jag inte riktigt där jag vill vara.

Vad tycker du om lagets säsong som helhet?

– Vi hade ett lag på pappret som skulle kunna gå längre än vad vi gjorde. Men vi hade ju så sjukt mycket skador, det var svårt att hitta en bra kemi i kedjorna då det alltid var några som saknades.

När Piteå slogs ut i play off fortsatte säsongen för John Westermark. Han var back up-målvakt i Skellefteå AIK och fick chansen då Gustaf Lindvall blev skadad och Mantas Armalis insjuknade.

Och det var inte i vilken match som helst han fick göra SHL-debut. Det blev nämligen i derbyt borta mot Luleå Hockey den 12 mars. En match som spelades utan publik på grund av coronaspridningen.

– Såklart det var jättekul att få chansen att spela en SHL-match, utan tvekan. Att det sedan var utan publik försökte jag att inte tänka så mycket på, det var ju så mycket annat jag behövde tänka på.

Och det gick bra i SHL-debuten för Westermark även om Skellefteå föll. Han räddade 23 av 25 puckar. Nu laddar John om inför en ny säsong i hockeyettan med Piteå.

Dina tankar inför den?

– Det känns som man vill ha revansch. Jag vill ju tillföra trygghet i laget, så att de andra spelarna ska lita på mig.

Westermark kan få sällskap i bilen av Andreas Karlsson som är högaktuell som ny tränare i Piteå.

– Ja, jag har ju läst om det, men jag vet faktiskt ingenting. Jag känner ju till Andreas, vi får väl se hur det blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!