Skelleftekvartetten föll med Dalen i SSL-slutspelet: ”Har gråtit i över en halvtimme”

I IBK Dalens måstematch mot Storvreta i SSL-slutspelet blev det totalt fiasko. Inför den femte semifinalen stod det 3–1 till Storvreta, som sen körde över Dalen totalt. Och nu är säsongen över för Skelleftekvartett Viktor Nystedt, Pär Forsman, Alexander Hedlund och Anton Åkerlund.

17 april 2019 22:35

Det blev en storförlust för IBK Dalen i säsongens sista match. Motståndaren Storvreta satte 2–0 på 30 sekunder inledningsvis i första perioden, men Dalens kollaps var långt ifrån över. Hemmalaget pangade in hela sju mål till och innan den första pausen stod det 9–0. Och till sist fick SSL-lagets Skelleftekvartett Viktor Nystedt, Pär Forsman, Alexander Hedlund och Anton Åkerlund avsluta säsongen med en 9–2-förlust.

– Det är otroligt tungt och tomt nu efteråt, jag har gråtit i över halvtimme. Men det kändes ändå okej en bit in i första perioden. Men sen gick luften ur oss och tron försvann när det stod 9–0. Det var en kollaps, säger Pär Forsman och fortsätter:

– Vi började chansa och jaga för mycket och vi trodde att det kanske kunde vända. Inför andra perioden när vi låg under sa vi att vi skulle nollställa oss och backa varandra mer. Och på ett sätt var det starkt och vända ett 9–0-underläge till 9–2.

Vad händer för din del nu?

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt och trivs bra här. Och jag är stolt och glad över och få spela med det här laget. Vi har otroligt kul tillsammans och alla kämpar för varandra när vi är starka som grupp. Men nu kommer vi nog gräva ner oss ett tag efter detta. Men vi kommer vara med än redo när nästa säsong drar igång igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronika Ljung-Nielsen

Ämnen du kan följa