Uppfriskande när ett nytt kapitel inleds

Så slogs boken då upp och ett nytt kapitel i Skellefteå AIK:s historia börjar. För den första isträningen kändes som startskottet på något nytt.

7 augusti 2019 08:01

Inte för att arrangemanget hade förändrats utan mer för att Skellefteå AIK har tillfört mycket nytt blod inför säsongen 19/20.

En ny ordförande, ingen Bert utan ytterligare en Stefan, en ny GM och en ny sportchef och en hel drös med unga intressanta spelare.

Det känns som en rejält bokslut har gjorts och att det blåser nya friska vindar i klubben.

Hade det varit nyårsafton hade väl något basunerat ut "Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälvande minut”.

Tanken med det nya lagbygget är uppenbarligen att satsa yngre. Bland de nya spelarna som fick skrinna ut på Sverige (kanske världens) mest hypade första isträning så finns det potential och jag är övertygad om att de flesta i arenan för första gången på ett par kände sig lite mer nyfikna på Skellefteå AIK.

Fokusen låg med all rätt på årets spelare – men det var på något sätt och härligt att återigen se alla de Skellefteprodukter som nått NHL på isen. Lite som en påminnelse om det som varit. Viktor Arvidsson, Oscar Sundqvist, Adam Larsson, Melker Karlsson, Marcus Pettersson och de andra var ju tidigare, precis som Rickard Hugg, Jesper Frödén, Jacob Olofsson, Jacob Andersson, Philip Broberg nu är, de nya friska fläktarna som ska röra om i truppen. Det gamla nya mötte det nya nya och det blåste uppfriskande.

Att spelare som Oscar Möller och Joakim Lindström fortfarande kanske möts av de största jublen är självklart. De är de spelare som fortfarande gjort mest för klubben. Men redan nästa år så kan decibelmätarens högsta notering valt en annan riktning. Att Möller blev utsedd till ny kapten var ingen överraskning och det var ett naturligt beslut. Speciellt som den populäre stockholmaren tog enormt stor ansvar när han axlade Jimmie Ericssons roll under slutskedet i fjol.

En annan som fick högt jubel var hemvändaren Niclas Burström. Judasstämpeln vid valet av Växjö var försvunnen och nu känns det som ”Nisse” är hemma igen. Det blir spännande att se honom i hemmamiljön.

Det största jublet fick en annan hemvändare som inte kom hem nu heller. Fransmannen Pierre-Edouard Bellemare fick ta emot publikens kärlek och hans börjar kännas som en riktig Skelleftebo.

Till sist. Internmatchens stora lirare var isens största stjärna. Viktor Arvidsson sköt tre skott och gjorde tre mål. Det är lätt att förstå att han är en av NHL:s hetaste skyttar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa