Talangen om den tuffa resan mot AIK-kontraktet

För två säsonger tampades han med en jobbig knäskada. Men Filip Berglund kämpade vidare och nu har 19-åringen skrivit på sitt första a-lagskontrakt med Skellefteå AIK.

11 maj 2016 18:54

Under onsdagen blev det officiellt att Filip Berglund skrivit på sitt första a-lagskontrakt. 19-åringens kontrakt med Skellefteå AIK sträcker sig över två säsonger.

– Det känns så klart jävligt skönt och kul att få vara kvar här i två år så allt känns toppen just nu, säger Filip Berglund.

Berglund kom in i a-laget mitt under säsongen och spelade fem matcher i SHL:s grundserie och gjorde två matcher i slutspelet.

– Jag fick verkligen chansen under de matcherna jag gjorde och tog den också tycker jag. Sen passar spelet mig bra så förhoppningsvis får jag en bra sommarträning här och kan ta en plats nästa år.

– Samtidigt är det ett stort steg att ta men det hade varit jätteroligt.

En skön belöning för Berglund som för två säsonger sedan åkte på ett bakslag i sin unga hockeykarriär. Han brottades nämligen med en knepig knäskada.

– Jag har ju haft några skadedrabbade säsonger så jag känner att det blir nyttigt för mig att få en hel sommartärning här med a-laget. Då tror jag att jag kan ta stor kliv så det ska bli sjukt kul att se vilka kliv man kan ta.

Kämpade sig tillbaka

Att åka på ett sådant bakslag tidigt i karriären var givetvis tungt. Men viljan att komma tillbaka var stor och nu är han kvitt alla skadebekymmer.

– Man var väl nere i en deppig period där ett tag när man opererade sig och så där så det känns extra kul just därför. Jag är bara jätteglad just nu faktiskt.

Hur tog du dig igenom det?

– Just då är det naturligtvis jäkligt tungt. Man måste försöka trigga sig själv och hitta någon väg ut ur det där. Jag fick liksom blicka mot det här, se det som att man alltid måste ha mål att sträva efter att ta sig tillbaka och göra det så bra som möjligt. Det var som sagt otroligt jobbigt då.

NHL-intresse

Fler goda saker kan vara på ingång för talangen. I slutet av juni är det dags för NHL-draften och där kan Berglund vara en av de spelare som kan väljas.

Backen lär ha stärkt sina aktier i och med sina insatser i SHL säsongen som varit.

– Självklart hade det varit jäkligt kul att gå. Nu har jag inte tänkt på det så otroligt mycket än men det lär bli mer och mer ju närmare vi kommer.

Har du pratat med några klubbar?

– Ja, jag har pratat med ett par stycken.

Vilka då?

– Det vill jag nog inte säga nu men jag har snackat med några klubbar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa