Strulig sommar för Oskar Sundqvist

Oskar Sundqvist är på plats i Pittsburgh och ser fram emot sin första säsong på amerikans mark. Men skadan från i våras spökar än för 21-åringen.

18 augusti 2015 06:59

I SM-finalen mot Växjö i våras fick Skellefteå AIK-forwarden Oskar Sundqvist ett otäckt skärsår i vänster lår. Oskar kunder dock fullfölja finalen och åkte senare även till USA för AHL-slutspelet med Wilkes-Barre Scranton Penguins.

Men skadan var värre än befarat. Senan i vänster baksida lår visade sig, under en undersökning i början av sommaren, vara helt av.

– Den gick nog av i SM-finalen och efter det har det varit struligt. Men det gjordes två ingrepp med en veckas mellanrum i juli. Skönt att få det gjort, säger "Sunken".

Lämnat Sverige

Under måndagen flyttade han och flickvännen till Pittsburgh, vilket var tidigare än vad som var tänkt från början.

Men Oskar får nu, tillsammans med Pittsburgh Penguins, mer tid till rehabilitering. Däremot kommer den närmsta tiden bli en kamp för att forwarden ska vara "fit for fight" när NHL:s försäsong drar igång i september.

– Jag har fått träna med Thomson (Stefan, fystränare i AIK) i sommar och jag känner mig väl så redo jag kan bli.

Trots en krånglig sommar ser Oskar med stora ögon fram emot sitt NHL-äventyr.

Vad tror du om dina chanser i vinter?

– Målet är såklart NHL, men samtidigt vet jag hur svårt det är att slå sig in. Jag kommer inte få hängskalle om jag får börja i AHL utan då gäller det att visa att man vill ha en plats i NHL. Men målet och drömmen är såklart att göra NHL-debut.

 

Men jag kommer inte få hängskalle om jag får börja i AHL.

Oskar Sundqvist

Ålder:21 år.

Position:Forward.

Klubb:Pittsburgh Penguins.

Tidigare klubbar:Bodens IK (moderklubb, heter numera Boden HF), Skellefteå AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa