Säsongen kan vara över för AIK:s stortalang

Ryggskadan ser ut att förstöra resten av Jonatan Berggrens första A-lagssäsong "Det mesta pekar på att han inte spelar mer den här säsongen", säger Skellefteå AIK:s sjukgymnast Åse Raske.

16 januari 2019 09:10

Den var den 6:e november som forwardstalangen Jonatan Berggren åkte på en smäll i CHL-matchen mot norska Storhamar. Smällen tog så pass illa mot ryggen att en skada med minst tre månaders läkningstid blev resultatet.

– Om cirka tre veckor kommer vi göra en kontrollerande MR för att exakt veta hur allt ser ut. Men allt har gått enligt planen, säger Åse Raske och fortsätter:

– Det luriga med denna typ av ryggskada är att man aldrig riktigt vet hur det är ställt där inne då man under rehabiliteringen inte utsatts för belastande moment.

Skynda långsamt

Åsa Raske förklarar om vikten att vara försiktig vid denna typ av skada.

– Det får absolut inte vara någonting som gör att det smäller tillbaka. För då kan det ta sex ytterligare månader innan man är tillbaka. Så att skynda långsamt är oerhört viktigt.

Finns det förhoppningar att Berggren kan spela igen den här säsongen?

– Jag tror egentligen inte att någon räknar med att han ska eller får spela något mer den här säsongen. Skulle det hända då är det en bonus. Men vi kommer veta mer exakt när vi vet hur det läkt efter dessa tre månader, säger Åse Raske, som dock ser postiva bitar med skadan:

– Jonatan har haft mycket tid att bygga upp det som inte fanns tidigare. Så på sikt ger det nog mycket positivt även på isen.

För mig finns det bara att jag ska komma tillbaka så fort som möjligt och spela igen den här säsongen.

Vill tillbaka

När Norran ringer upp Berggren så är han själv inställd på att komma tillbaka den här säsongen.

– För mig finns det bara att jag ska komma tillbaka så fort som möjligt och spela igen den här säsongen. Det kommer jag att göra, säger 18-åringen, även om han givetvis är medveten om att säsongen kan vara över.

– Det är tungt både för kroppen och skallen att tvingas se alla andra träna på isen medan man själv måste gå till gymmet. Men det handlar om att förbereda sig på bästa sätt och komma tillbaka så stark som möjligt.

FAKTA

Jonatan Berggren

Ålder: 18 år.

Position: Center/forward.

SHL 2018/19: 16 matcher, 3 (0+3) poäng.

Draftad: Av Detroit Red Wings, som nummer 33 totalt 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa