Pettersson till VM om försäkringsfrågan löser sig: "Jag är jätteintresserad"

Han har redan spelat 88 matcher den här säsongen. Nu är det frågan om det blir ännu fler för genombrottsspelaren Marcus Pettersson.

24 april 2019 15:58

Den före detta Skellefteå AIK-backen har fått frågan om att spela VM med Tre Kronor.

– Jag är jätteintresserad men jag har utgående kontrakt och det är en försäkringsfråga. Det har varit påskhelg och annat så det har dragit ut på tiden, men jag hoppas det löser sig snart. Löser det sig så vill jag gärna vara med, säger Pettersson.

Pettersson trejdades från Anaheim till Pittsburgh under säsongen och kunde därför spela 84 matcher i en grundserie som egentligen innehåller 82 matcher. Faktum är att han var den som spelade flest matcher i hela NHL under säsongen. Sedan blev det bara fyra matcher innan Pittsburgh åkte ut.

– Det är rolig statistik. Jag hade varit nöjd med bara 82 matcher också. Att man fått spela alla matcher och få förtroende varje kväll är riktigt skönt.

Orkar man ladda om för VM efter så många matcher?

– Efter besvikelsen i slutspelet så går det. Jag har ju aldrig gjort en landskamp heller och det här är kanske enda chansen man får. Då får man släppa besvikelsen och ladda om med hjälp av chansen att få spela VM.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa