Norran sänder helgens viktiga damderby

På söndag är det ett nytt derby mellan Skellefteå AIK och Björklöven i Damettan. Vinnaren får en bra utgångsläge inför slutspurten.

11 januari 2019 12:42

Det finns egentligen bara viktiga matcher i Damettan. Men som läget är i tabellen just nu så kan Björklöven skapa en viktig lucka bakåt.

– En tight serie där alla matcher är viktiga. Att just denna match är extra viktigt är det inget hymla om. Jag tror dock att det kommer vara tight hela vägen och avgöras helt i sista omgångarna. Det känns väldigt inspirerande med sådana här matcher och dom är dom roligaste både för spelare och tränare, säger tränaren Kajsa Östlund.

Vinner AIK går man om i tabellen, vinner Björklöven så leder man med fem poäng.

– Visst är det så. Men fortfarande kan mycket hända. Vi har en till match hemma mot dem och det är många viktiga poäng att spela om - så det är inte en helt avgörande match men den ger vinnaren momentum

Läget i laget är rätt bra.

– Vi har skador på Alva Bergström, Jessica Wellborg och Klara Böökari fick hjärnskakning senast. Annars kommer alla till spel.

Vad talar för er?

– Vi har bra spets och en bra bredd. Senast hade vi produktion på alla kedjor. De har ökat vårt självförtroende att vi har tre formationer som kan stänga till bakåt och trycka på framåt. Det kommer säkert att bli tight. Men vi vet att om vi gör jobbet vartenda byte kommer det att räcka långt och det är vi trygga med. Vi är väldigt inspirerade inför denna uppgift

Matchen spelas på söndag klockan 13:00 och den sänder Norran i samarbete med VK/Folkbladet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa