Norén om operationen: ”Det har varit en tuff säsong”

Som Norran kunde berätta igår så missar Mantas Armalis och Patrik Norén SHL-premiären. "Nu är beslutet taget och det är för mitt eget bästa i långa loppet, säger Norén.

11 maj 2019 09:02

För spelarna själva är det naturligtvis tråkigt att missa seriestarten.

– Det är tråkigt så klart om man kollar på det rent krasst. Man vill ju undvika det egentligen men nu är beslutet taget och det är för mitt eget bästa i långa loppet, säger Norén.

Det handlar om en skada som hämmat honom hela den gångna säsongen.

– Det har varit en tuff säsong på det sättet att jag inte har kunnat presterat fysiskt på den nivå jag velat. Det är något som har funnits i flera år men inte drabbat mig så hårt innan. Men jag åkte på en smäll i CHL nere i Bolzano och efter det har det varit väldigt mycket upp och ner. Men vi har kunnat balansera det med annan typ av träning och smärtstillande. Att göra operationen är bättre både på kort sikt och långsiktigt.

Vad händer nu i sommar för dig?

– Jag opereras ju på tisdag, sedan är det rehab som gäller. Som jag förstår det kan jag komma igång ganska fort med lättare typ av träning och jag kommer att vara väldigt noggrann med rehaben tillsammans med Stefan Thomson för att få läka så fort som möjligt. Thomson är erkänt duktig på att rehabilitera den här typen av skador så jag är i goda händer.

För Norén är detta något nytt.

– När de andra kör igång med SHL i september kommer det att kännas tufft. Det är första gången i min karriär som jag gör en operation på det här sättet. Tidigare har jag opererat halsmandlarna men då var jag bara borta i ett par veckor. Jag kommer säkert att bli lite stressad men det är bara att bita i det sura äpplet och skynda långsam och sedan komma tillbaka ännu starkare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa