Klart: Skellefteå AIK högg Hugg

En ny dag och ett nytt nyförvärv. Skellefteå AIK har nu presenterat Rickard Hugg. Kontraktet är skrivet på två år.

16 april 2019 12:43

Rickard Hugg har ryktats vara klar för Skellefteå AIK under hela våren. MrMadhawk var först ut med ryktet redan 11 februari.

Norran träffade Hugg under sin NHL-resa till Toronto i slutet av februari och då ville han inte bekräfta att så var fallet.

Nu är Hugg presenterad för AIK och kontraktet är skrivet på två år.

– Det känns jättekul! Att få komma hem och ansluta till en så professionell organisation som varit så bra under de senaste 10 åren känns fantastiskt. Det ska bli otroligt kul att komma hem till Sverige in och försöka slå sig in i ett SHL-lag på riktigt" säger Hugg till klubbens hemsida.

Hugg kommer senast från Kitchener Rangers.

– Jag lärde mig otroligt mycket av de två åren, både på och utanför isen. Ett helt annat land och en helt annan hockey så det är väldigt mycket jag kan ta med mig därifrån.

Sportchefen Niclas Lundkvist är nöjd med kontraktet.

– Vi är otroligt glada över att få in Rickard till laget. En ung kille med oerhört stark karaktär som jobbar hårt och vill utvecklas. Han har haft en väldigt bra säsong i Nordamerika och fick tack vare det spela JVM. Han kommer även bidra med stora ledaregenskaper, då han haft kaptensuppdrag i både Småkronorna och Juniorkronorna men även i Kitchener som den första utländska kaptenen sedan Gabriel Landeskog" säger Lundkvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa