Klart: Frödén är klar för AIK

Norran avslöjade för några dagar sedan att Jesper Frödén var på gång till AIK. Nu är den allsvenske och poängstarke spelaren klar för AIK. 24-åringen har kritat på för två år uppger AIK:s hemsida.

12 april 2019 11:27

Frödén inledde sin juniorkarriär i Huddinge men klev sedan över till Södertälje där han så småningom fick chansen i HockeyAllsvenskan. Därefter blev det en flytt till Stockholm och AIK med fyra säsonger som en bestående del av topplaget. Nu står det klart han tar steget till SHL och Skellefteå AIK.

– Det ska bli oerhört kul! Jag har bara hört bra saker om Skellefteå och man har haft bra koll på dem genom åren. Det är en klubb med höga ambitioner så jag ser verkligen fram emot att komma upp dit, säger nyförvärvet.

Jesper är själv redo för detta personliga serieavancemang.

– Jag känner att det är rätt steg att ta i min utveckling och att det var läge att ta det steget nu.

Han är även redo för det norrländska vinterklimatet.

– Det ska nog inte vara några större problem, men jag får väl köpa en varmare vinterjacka annars (skratt).

Sportchefen Niclas Lundkvist är nöjd med att få in den 24-årige forwarden till lagbygget.

– Det känns riktigt kul att få in Jesper som verkar vara en bra kille med ett stort driv att vilja utvecklas hela tiden. Han har haft en positiv utvecklingskurva, tagit stora kliv år efter år och har haft en ledande roll i Allsvenskan där vi ser möjlighet och potential att kunna ta nästa steg här i Skellefteå AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa