"Jättebra människor, är väldigt bra spelare och bra karaktärer"

En epok är över. Fredrik Lindgren får inget nytt kontrakt i AIK. "Det har varit ett väldigt jobbigt beslut att ta" säger sportchefen Niclas Lundqvist.

11 april 2019 12:06

I och med Niclas Burströms påskrift har Skellefteå AIK åtta backar under kontrakt.

Sportchefen Niclas Lundqvist har tidigare sagt att man ska ha sju backar plus en juniorback och i ekvationen ska också nämnas att Emil Djuse ser ut att hamna i NHL. Men en som inte har kontrakt ännu och som definitivt inte är junior är Fredrik Lindgren. Det innebär att Skellefteå AIK har fått ta ett smärtsamt beslut. Att inte förlänga med Lindgren som själv tidigare öppnat för en fortsättning.

– Vi har haft ett samtal med honom och meddelat att det inte kommer att bli någon fortsättning. De två jobbigaste samtalen vi har haft är de med honom och Johan Alm som båda två är jättebra människor, är väldigt bra spelare och bra karaktärer som båda har gjort väldigt mycket bra för föreningen och dessutom kommer från bygden. Så det har varit ett väldigt jobbigt beslut att ta, säger sportchefen Niclas Lundqvist.

Man har också diskuterat med Lindgren som har spelat 945 tävlingsmatcher och gjort 18 säsonger i klubben.

– Vi har haft en väldigt bra dialog med Fredrik i slutet och efter säsongen om hur läget har varit och vi har varit väldigt öppna med honom. Nu har vi satt en backsida som ser väldigt spännande ut och vi ser fram emot att gå in i SHL med den här backsidan.

En juniorback ska alltså in i truppen om man väljer att gå den väg man tidigare sagt.

– Det saknas en pusselbit som inte är löst ännu – men den tiden kommer, säger Lundqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Ekström

Ämnen du kan följa