”Jag vill bara säga tack till alla”

Han ville fortsätta i Skellefteå men är klar för spel i Salzburg. Bud Holloway tackar därför för sig efter sex säsonger i laget han lärt sig älska: "Från första dagen har det varit underbart", säger han.

13 juni 2019 08:22

När Norran får tag på den sympatiske kanadensaren är han och familjen hemma i Wapella.

– Det är skönt att få spendera tid med familjen. Det har jag längtat efter, säger Bud samtidigt som sonen Beau hörs i bakgrunden.

För några dagar sedan kom nyheten att familjen står inför ett nytt äventyr.

– Nytt land, lag och liga. Det är spännande, säger Bud, som skrivit på ett ettårigt kontrakt med österrikiska Salzburg.

– Att lämna Skellefteå är den tuffa biten i allt detta. Men i slutändan var det utanför min kontroll att det blev som det blev, fortsätter han.

Var det någon gång nära ett nytt kontrakt med AIK?

– Jag vet inte exakt alla detaljer då det var agenten som skötte det. Men som jag förstod det var det grejen att jag behövde vara utanför landet i sex månader som ställde till det.

Holloway fyllde 31 år i vintras och njuter fortfarande av att spela hockey. Med sina sex säsonger i AIK är det klubben han spelat längst i av alla i sin karriär.

– Från första dagen jag kom till Skellefteå har det varit underbart. Alla där är så snälla och välkomnande. Jag har verkligen njutit, säger Bud, som inte vill utesluta att han en dag kommer tillbaka:

– Även om det känns långt bort så vet aldrig i den här branschen. Allt kan hända.

Otroliga år

Holloways första sejour i AIK, den mellan 2011–2014, är den som de allra flesta minns tydligast. Framförallt hans andra säsong som slutade med 71 poäng i grundserien och till sist ett SM-guld.

– Det var en fantastiskt rolig säsong som slutade på bästa sätt. Det är något man alltid kommer att minnas.

Efter guldet 2013 trodde många att stora delar av truppen skulle lämna. Istället blev stommen kvar. Bland annat Bud Holloway.

– Jag minns att jag hade väldigt många alternativ men att jag ville stanna i Skellefteå. Dels för att jag älskade att spela där men också för att jag ville vinna guld igen, säger Holloway, vars önskan slog in.

"Allra bästa minnet"

Men när Bud ska plocka ut sina bästa minnen från tiden i Skellefteå är det inte gulden och hans 71 poäng som först kommer upp.

– Min son föddes i Skellefteå och det är det allra bästa minnet jag har. Sen så var det bara att få vara nere vid rinken med grabbarna. Det har varit roligt varje dag.

Är Skellefteå ett alternativ efter karriären?

– Vi har hus här i Wapella, så vi kommer nog bo här. Men vi kommer att hälsa på. Och en dag måste jag ju ta min son till Skellefteå för att visa var han föddes, säger en skrattande Bud, som avslutar med en varm hälsning:

– Jag vill bara säga tack till alla. Till fansen, alla lagkamrater, tränare och alla andra kring laget och som stöttat. Jag uppskattar allt och kommer aldrig glömma allt vi gjort tillsammans.

"Vi har hus här i Wapella, så vi kommer nog bo här. Men vi kommer att hälsa på. Och en dag måste jag ju ta min son till Skellefteå för att visa var han föddes."

FAKTA

Bud Holloway

Född: 1988-03-01.

Från: Wapella, Kanada.

Familj: Frun Harley och sonen Beau, som fyller 2 år den 1 september.

Säsonger i AIK: Sex, 2011–2014 och 2016–2019.

Statistik SHL: 280 matcher, 223 (81+142) poäng, +71, 112 utv-min.

SM-slutspel: 70 matcher, 49 (22+27) poäng, +5, 40 utv-min.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa