En kaxig tweet – med ett bra ändamål

Man ska inte vara för kaxig, inte om man ska tro Skellefteå AIK:s medieansvarige Samuel Söderlund som har en 70 mils cykeltur framför sig.

9 maj 2019 12:59

Det var inte många som trodde att Tottenham Hotspurs skulle vända mot Ajax efter den första halvleken, när man hade ett underläge med 3-0. Men Tottenham vände och matchen slutade 3-2 till Londonlaget, som nu är klara för Champions League final. Någon som inte heller trodde på en vändning i halvtid var Skellefteå AIK:s medieansvarige Samuel Söderlund, som kaxigt twittrade från Skellefteå AIK:s konto.

”Vänder Tottenham detta så cyklar jag till vår bortapremiär mot Leksand. /medieredaktören”

Han har nu en 70 mil lång cykeltur framför sig.

– Det kommer krävas en hel del träning framöver som egentligen börjar redan idag, sedan blir det stenhård träning över sommaren både fysiskt och psykiskt, säger Samuel Söderlund.

Medieredaktören har fått mycket stöttning från jobbet och i samband med cykelturen kommer Skellefteå AIK arrangera en kampanj som ska samla ihop in pengar till hockeyspelaren Tobias Forsberg som nyligen blev förlamad.

– Vi hoppas att många kommer engagera sig och vi vill försöka få så många som möjligt att cykla till den första hemmamatchen, där pengarna kommer gå till Tobias Forsbergs stiftelse.

Samuel har redan börjat fundera på vad han ska ha för cykel, men det är ingenting som är spikat.

– Jag har funderar lite på en elcykel, men jag tänker att vi kanske kör en omröstning på Twitter för att få se vad folk tycker om det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathilda Ståhl

Ämnen du kan följa