En tjej bland 527 killar – Tindra Holm uttagen i TV-pucken

Att spela med killar är vardagsmat för Tindra Holm. För några dagar sedan fick hon däremot beskedet att hon som tjej tagit plats bland killarna i TV-pucken. ”Det känns jätteroligt”, säger hon glatt.

19 oktober 2016 07:41

Hon har, bortsett några matcher med Clemensnäs tjejlag som 10-åring, spelat i killag hela karriären. Förra hösten tog Tindra Holm dessutom, som första tjej någonsin, plats i Skellefteå AIK:s U15-lag.

Nu tillhör hon föreningens U16-lag och har dessutom fått beskedet att hon tagit plats, som en av tre målvakter, i årets TV-pucklag i Västerbotten.

– Inför kvalet ringde ledarna mig och berättade att jag skulle komma med. Men innan dess så trodde jag inte att jag skulle ta en plats, säger Tindra.

– Men jag kommer nog vara tredjemålvakt och mest troligt sitta på läktaren. För de andra två (William Stenman, Skellefteå, och Edvin Markström, Clemensnäs) är riktigt duktiga, berömmer hon.

Men det fråntar inte Tindras bedrift att som enda tjej ta en plats bland 527 killar i årets TV-pucken. Däremot är hennes uttagning inte unik i svensk hockey, även om det bara hänt några gånger i historien.

I ny tuff serie

Och Tindra är som sagt van att ställas mot killar.

– Nu spelar vi ju dessutom i U16 Elit och då möter vi ju även lag som Kiruna och Luleå och så vidare, och då brukar motståndarna bli förvånade när de ser mig, säger Tindra och skrattar.

Senaste året, i U15 och nu i U16, har betytt mycket för hennes utveckling.

– Vi kör tolv pass med laget nu och framförallt har fysiken blivit mycket bättre. Sen så har vår nye målvaktstränare, Anton Hansson, hjälpt mig mycket. Bland annat så är mitt positionsspel mycket bättre nu.

 

Motståndarna brukar bli förvånade när de ser mig.

Tindra Holm

Ålder:15 år.

Bor:På vitberget i Skellefteå.

Familj:Pappa Krister, mamma Anna, lillebror Vilmer och lillasyster Vera.

Spelar:I Skellefteå AIK:s U16-lag.

Några tjejer som spelat i TV-pucken:

* Erika Holst var den första tjejen att spela TV-pucken, det var 1994.

* Frida Nevalainen spelade TV-pucken för Västerbotten 2002, och tog därmed plats i samma trupp som sin tvillingbror Patrik Nevalainen.

* Jenni Asserholt, numera landslagsspelare, var tredje tjejen att spela TV-pucken. Hon spelade i Örebros lag 2003.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa