Avslöjar: Supertalang kan vara på väg till AIK

Philip Broberg är en jättetalang på backsidan. Nu är backen på väg till Skellefteå AIK enligt uppgifter.

12 maj 2019 10:42

17-åringen är nybliven J18-VM guldmedaljör, men fanns även med i J20-VM. Den talangfulla backen spås en lysande framtid och kommer med stor sannolikhet att draftas högt i sommar under NHL-draften.

– Jag kommer att träffa honom och följa honom när det är combine i NHL, berättar Randy Edmonds, DHG Sports, som företräder supertalangen.

The combine äger rum i Buffalo lite längre fram.

Broberg, som fyller 18 år i juni, spelade i hockeyallsvenska AIK under vintern och presterade riktigt bra. Han är noterad för 41 matcher och stod för nio poäng i form av två mål och sju ass.

Edmonds säger så här om backen:

– Det är en väldigt talangfull och skicklig back. Han skulle passa väldigt bra i SHL redan nu och har en spännande framtid, säger Edmonds utan att gå in på detaljer.

Intresset mellan Broberg och Skellefteå AIK ska vara ömsesidigt enligt uppgifter. Återstår att se om den talangfulla backen blir en ny pusselbit för AIK:s backsida.

Mycket pekar på att det kommer att bli ett avslut inom kort. I fredags avslöjades att backen Patrik Norén och målvakten Mantas Armalis blir borta ungefär ett halvår.

Med Broberg på väg in har AIK på nytt helt klar backbesättning. AIK letar nu en kortsiktig lösning på målvaktssidan tillsammans med en center och ytterforward.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa