AIK-backen: ”Vi skapar lite för lite kaos”

Det är en säsong som har varit mycket upp och ned för Skellefteå AIK. Nu väntar en tuff bortaturné – en resa där AIK fokuserar på spelet framför de båda målen. ”Vi skapar lite för lite kaos och därför gör vi för lite mål också”, säger Emil Djuse.

6 december 2018 08:24

Vi är i mitten på en säsong där Skellefteå AIK i början radade upp vinster och låg i toppen av SHL-tabellen. Sedan dess har det varit en hel del dalar och toppar, och i skrivande stund är laget på plats tio.

Innan landslagsuppehållet i slutet på nästa vecka ska AIK ut på en bortaturné. På lördag är det bortamöte mot Rögle och nästa tisdag väntar den andra CHL-kvartsfinalen mot Pilsen. Men redan ikväll ställs Skellefteå AIK mot Djurgården.

– Vi har en jäkla revansch att utkräva på framför allt Djurgården. Jag tycker att vi kan ta med oss det vi gjorde i sista perioden mot Pilsen och sedan handlar det hela tiden om att skapa lite oreda framför motståndarnas mål. Att inte vara för snälla varken där eller framför egen bur, säger Emil Djuse och tillägger:

– Vi skapar lite för lite kaos och därför gör vi för lite mål också.

För det är ett Djurgården som senaste lagen möttes vann med 5–0 i Skellefteå Kraft Arena.

– Det var exakt det som var problemet då, vi var alldeles för snälla framför egen kasse. Vi blockade inte skotten som behövdes och hjälpte in vår målvakt. Istället hjälpte vi deras målvakt när vi inte var tillräckligt griniga framför kassen.

"Är vad jag vill locka fram"

Precis som AIK:s säsong har Emil Djuse haft sin toppar och dalar. Han startade också säsongen riktigt bra. Inte minst i poängkolumnen där det blev fem poäng på de fyra första SHL-matcherna.

– Det har varit lite upp och lite ned. Men jag försöker röra mer på fötterna och jag tycker att det har blivit lite bättre de senaste matcherna. Sedan kanske man inte alltid tar rätt beslut men man får jobba vidare.

– Jag behöver också bli hårdare och tuffare framför kassen och spela lite mer aggressivt. Jag känner att jag kanske har haft lite dålig tajming i närkampsspelet, men åker jag mer skridskor så kommer tajmingen att komma och det är vad jag vill locka fram.

Det var exakt det som var problemet då – vi var alldeles för snälla framför egen kasse.

"Där man gör målen"

Inför AIK:s tre bortamatcher lägger huvudtränare Tommy Samuelsson också fokus på spelet framför de både målen.

– Vi ska inte bekymra oss så mycket om det stora spelet utan det är mer om effektiviteten och att vi får in folk och puckar på målet och är där och krigar. Det är där man gör målen idag och där måste alla ta ett större ansvar, säger Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Edman

Ämnen du kan följa