Inga finalplatser för Skellefteförarna: ”Upp och ned”

Under tisdagen kördes Norrlandsveckans andra deltävling. För Skellefteförarna blev det ingen finalplats, men ett par stabila åk gjordes. ”Det gick upp och ned”, summerar Ossian Stenvall.

Ossian Stenvall ligger bäst till av Skellefteförarna inför finalen av Norrlandsveckan.

Ossian Stenvall ligger bäst till av Skellefteförarna inför finalen av Norrlandsveckan.

Foto: Andreas Elvstrand

Rallycross2024-07-10 21:00

Deltävling två av tre av Norrlandsveckan 2024 är färdigåkt.

Den Skellefteåkare i 2150 som det gick bäst för under loppen I Piteå var Jörgen Boström som tog sig till semifinal. Väl där, liksom i Kalix, tog tävlingen slut. Men Norrlandsveckan är – som man klichémässigt – brukar säga ett maraton, inte en sprint.

I Supernationell, där bröderna Stenvall är Skellefteås enda förare, gick det bäst för lillebror Ossian. Han, liksom Boström, tog sig till semifinal och slutade totalt tia i Piteå. I Kalix summerade han dagen som fyra, vilket gett honom ett relativt bra läge inför finalen i Skellefteå.

– Dagen gick upp och ned. Jag är nöjd med andra och tredje heatet, men semifinalen blev för tuff. Jag är inte riktigt nöjd, man vill ju nå finalen, summerar Ossian Stenvall.

Lite mek och bilkoll väntar. Sedan börjar laddningen inför finalen på hemmaplan.

– Jag hoppas det går bättre i Skellefteå. Det är kul att få avsluta på hemmaplan. Jag hoppas det går bra, även om det brukar vara tufft i första böj, men jag siktar på att ta mig till final, säger Stenvall och får medhåll av den Skellefteförare som ligger bäst i 2150, Jörgen Boström:

– Det blir spännande och bilen är hel och fin. Jag hoppas på bra väder och det vore trevligt att knipa en finalplats, säger han.

Hur känns bilen?

– Jag ska gå igenom den ikväll, det har inte hänt några stora problem. Han går då, så det är bara att ladda för Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!