Publikfrieri och problem med bilar

Hemmaförarna hade det tungt under Norrlandsveckans andra deltävling i Klutmark. Bilarna höll inte när finalplatserna skulle säkras.

15 juli 2015 23:35

Dagen började med solsken och avslutades i regn. Kraftiga kontraster både vädermässigt och tävlingsmässigt. Hemmaförarna hade en tuff dag när andra deltävlingen av Norrlandsveckan genomfördes i Klutmark under onsdagen.

I klassen Super Nationell ville Jon-Erik "Jonte" Grenholm bygga vidare på succén från i söndags då han slutade tvåa i finalen. Förhoppningarna grusades tidigt då materialfel från söndagens tävling gått obemärkt förbi kontrollerna.

– Bilen var trasig redan från start och vi fick svetsa bilen så att den skulle hålla i semifinalen. Men då vågade jag inte trycka på ordentligt och jag kunde egentligen bara glida igenom det heatet, säger han.

Men allt var inte negativt inför söndagens avslutade deltävling.

– Jag provade att starta på tvåan idag trots att vi tidigare konstaterat att det är bäst att starta på ettan, men idag gick det riktigt fort så det blir nog att fortsätta så på söndag, berättar Grenholm som däremot kommer att ha fullt upp inför söndagens tävling.

– Vi måste specialbeställa vissa delar till bilen, och då får vi hoppas att delarna hinner komma innan helgen, avslutar Grenholm.

Otur

I klassen Super Nationell max 2150cc hade Robin Hallnor från Arjeplog maximal otur. Efter tre genomförda kvalrundor hade han sjätte bästa tid och stor chans på final. Men bilstrul ställde till det även för honom.

– Inför semifinalen saltade och vattnade funktionärerna banan. När vi började köra fick jag en massa skit på rutan och när jag skulle ta bort det med vindrutetorkarna så kom det inget vatten. Jag fick smet över hela rutan och såg nästan ingenting.

Hur går tankarna inför söndagens tävling?

– Jag har ju ingen chans på totalen, men jag ska göra allt jag kan för att komma topp 3, säger Hallnor.

När vi började köra fick jag en massa skit på rutan och när jag skulle ta bort det med vindrutetorkarna så kom det inget vatten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa