Här inleds seriespelet: ”Lever mer än någonsin”

Flera padelhallar har behövt stänga igen i Skellefteå de senaste åren. Men under onsdagskvällen drog seriespelet på Norrland padel igång. ”Padeln lever mer än någonsin, tycker jag i alla fall”, säger Filip Hedlund.

”Padeln lever mer än någonsin, tycker jag”, säger Norrland padels Filip Hedlund, som själv inledde seriespelet under onsdagen.

”Padeln lever mer än någonsin, tycker jag”, säger Norrland padels Filip Hedlund, som själv inledde seriespelet under onsdagen.

Foto: Johanna Salo

Padel2024-10-03 06:00

Det stora uppsvinget för padel under pandemin har de senaste åren svalnat, och flertalet padelhallar i Skellefteå har behövt stänga. Men på Anderstorp, i Norrland padels lokaler, är det fullt ös. Under onsdagskvällen inleddes höstens seriespel.

– Det är ändå 170 spelare som spelar över våra tre serier, så det är full fart, säger Filip Hedlund på Norrland padel efter att själv just ha spelat klart sin match.

Hur många spelare är det jämfört med tidigare?

– Det är ganska lika om man ser tillbaka på förra året. Det är några som är skadade, det har kommit in lite nytt folk. Så antalet spelare har inte skiftat så mycket om vi ser tillbaka på ett år.

undefined
Norrland padel anordnar under hösten tre serier – open, dam och mixed.
undefined
Norrland padel är i dagsläget den enda renodlade padelhallen kvar i Skellefteå.
undefined
Flertalet par startade upp hösten med padelspel.

Det finns banor på ett flertal ställen i Skellefteå, bland annat i tennishallen, men anläggningen på Anderstorp är i dagsläget den enda renodlade padelhallen i stan.

Märker ni av det faktum att det inte finns fler padelhallar?

– Det är klart att de som var på olika hallar förut kommer hit och spelar. Det finns ju andra padelbanor att spela på, men vi märker också att folk kommer till oss, säger Hedlund, berättar att hallen har öppet hus på lördag, och fortsätter:

– Padelns framtid är att få in nytt folk, vi vet att det finns många som vill spela padel och ännu inte testat. Om man är här dagtid ser man att det är seniorer som är här och spelar, det är padelskola för barn och folk tränar padel kanske mer än någonsin. Det finns ingen padeldöd hos oss i alla fall.

undefined
Seriespelet inleddes under onsdagen.
undefined
”Det är 170 spelare totalt”, konstaterar Filip Hedlund inför höstens seriespel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!