Nya succén – VM-guld och världsrekord: ”Mycket stolt”

Lena Lindberg fortsätter att vara överlägsen i Fitness Five. I helgen vann hon enkelt VM-guld och satte samtidigt ett nytt världsrekord.

25 september 2018 08:30

Den 22 september var det dags för det första världsmästerskapet någonsin i Fitness Five. En av sportens absolut främsta är Lena Lindberg från Skellefteå.

På VM skulle hon inte göra någon besviken. Lindberg imponerade stort och kunde i överlägsen stil ta hem VM-guld i klassen för damer under 60 kilo.

– Jag är förvånad över att det kunde gå så pass bra eftersom jag inte kunnat träna fullt ut den senaste tiden på grund av känningar i axeln. Men varje gång jag tävlat så har jag lyckats slå mitt tidigare totalrekord. Jag vet inte hur det är möjligt faktiskt, säger Lindberg.

Nytt världsrekord

I somras tog hon sitt tredje SM-guld och satte nytt världsrekord med totalt 237 repetitioner. På VM raderade hon sitt tidigare rekord och slog till med 246.

– Ingen har tidigare klarat så många repetitioner, så det här är ett nytt världsrekord jag är mycket stolt över. Samtidigt grämde jag mig lite över att det inte blev 250. Mycket vill ha mer och i den sista grenen (dips) gjorde jag ett lägre resultat än jag brukar.

På grund av ett antal bortdömda repetitioner får hon alltså vänta lite till på att nå drömgränsen.

– Hade alla repetitioner varit godkända så hade jag nått över 250. Det är en superdrömgräns som ingen trodde skulle vara möjlig. Inte ens jag själv om du hade frågat mig för ett år sedan.

Kan avsluta karriären

Men frågan är om det blir några framtida tävlingar i Fitness Five för Lindberg. Efter SM, EM och VM-guld funderar hon nu på att avsluta karriären.

– Vi får se om suget sitter kvar till nästa år. Tävlingskonceptet är varierande och riktigt roligt så det är inte omöjligt att jag ställer upp igen.

Förutsättningarna gör dessutom att många konkurrenter valde att stå över årets VM.

– Det pratas om att försöka engagera fler sponsorer inför nästa år och det tror jag skulle göra att ännu fler vill ställa upp. I dagsläget får deltagarna stå för alla kostnader själva och det gör att många väljer att inte åka på större mästerskap.

Men det hindrade inte Lena Lindberg. Nu kan hon alltså även titulera sig världsmästare.

– Det allra bästa med detta VM-äventyr var att vi kunde åka till Spanien hela familjen. Att få ha familjen med som supportrar bidrog säkert till att jag kunde prestera så bra som jag gjorde.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Edman