Nova var nära en medaljmatch i SM-debuten

Nova Pernetun var nöjd med sin SM-debut. På lördagen ställs klubbkamraten Sandra Ahlard mot tuffast tänkbara motstånd.

19 februari 2016 20:20

Just nu på går Karate SM i Täby. Sandra Ahlard och Nova Pernetun representerar Guldstaden Shotokan Karateklubb i klasserna Kumite respektive Kata för Kadetter.

Nova gjorde SM-debut och var nära att ta sig till en match för att göra upp om bronset i klassen kata för kadetter. Men ett misstag gjorde att hon blev utslagen.

– Det gick bra och jag är jättenöjd. Jag vann första matchen, förlorade den andra, kom till återkval och vann den. Sen blev det en till match och då råkade jag göra lite fel i katan och förlorade, säger Nova Pernetun.

Eftersom det var hennes SM-debut så hade hon inte som målsättning att plocka någon medalj.

– Det är ju mitt första SM så jag hade inte förväntat mig några stora placeringar. Men jag är verkligen nöjd med trots att jag gjorde fel. Det här var en bra erfarenhet.

Tuff utmaning

För Sandra Ahlard drar tävlingen igång under lördagen. I klassen Kumite ställs hon mot en riktigt tuff motståndare i Lisa Rasmusson som bland annat har landslagsmeriter på sitt CV.

– Det är ju en landslagstjej som just varit på EM så det lär ju bli rätt tufft. Mitt mål för morgondagen att göra så gott jag kan och vara nöjd med det jag har gjort. Att känna att jag verkligen har gett allt, säger Sandra Ahlhard.

 

Jag hade inte förväntat mig några stora placeringar. Men jag är verkligen nöjd att jag gjorde så lite fel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström