Nioåring från Skellefteå vann golftävling för seniorer på Gran Canaria

Skellefteå Golfklubbs Pontus Eriksson är bara nio år gammal. Men det hindrade honom inte från att vinna en golftävling mot seniorspelare på Gran Canaria.

14 januari 2016 15:22

Pontus var på golfsemester tillsammans med sin pappa Peter Eriksson. Resebolaget Ving anordnade sedan en tävling för alla golfresenärer, gamla som unga. En tävling som nioårige Pontus vann på 66 slag netto.

– Vi var på en golfresa på Gran Canaria i fjorton dagar och där anordnade Ving en golftävling. Han vann den och gick vidare till en final på Gotland i augusti i år. Han har faktiskt sexton i handikapp så han är rätt talangfull, säger pappa Peter Eriksson, som också var med i tävlingen.

– Det gick mycket sämre för mig, säger han och skrattar.

Det är hård träning som ligger bakom den unge golfarens framgång.

– Han tränar extremt mycket och under sommaren är han på golfbanan dygnet runt. Ifjol köpte vi honom en mobiltelefon och matkuponger så att han kan ringa hem. Han älskar golf och är alltid där. Han har tränat och utvecklats väldigt mycket.

– Han har många timmar på övningsområdena ute på Rönnbäcken och många golfrundor per år. Så av någon anledning föll allt på plats för en dag, spelglädjen tog över och all träning trillade rätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström