Nilsson snabbast på 40 kilometer

Det blev en tät kamp om segern i Rymmarloppet i Arvidsjaur. Men Klas Nilsson drog det längsta strået och vann tre sekunder före Johan Lövgren.

29 december 2018 16:37

RYMMARLOPPET

Nilsson och Lövgren var relativt överlägsna i det 40 kilometer långa loppet. Skellefteå XC:s starke skidåkare var starkast och gick över mållinjen med tiden 1.47.18. Skidlöparen Från Vännäs blev slagen med tre sekunder.

Därefter tog sig hemmaåkaren Hannes Boström, tävlande för arrangören IFK Arvidsjaur skidor i mål på tiden 1.47.41. Han säkrade bronset med mer en minut till godo på närmast bakomvarande skidlöpare.

Totalt gick 58 skidlöpare i mål i Rymmarloppet på herrsidan. På damsidan var hemmaåkaren Karin Nilsson snabbast. Hon var också helt överlägsen. Med tiden 2.14.33 var hon nära två och en halv minut före tvåan, Åse Norgeryd från XC Piteå. Tredjeplatsen tog Mimmi Björn från Umeå, som var ytterligare 1.42 efter Nilsson.

I damklassen var det tolv åkare som kom till start. Gisela Bjursell från Norsjö vann 20 kilometersklassen för damer och hemmaåkaren Leopold Hallnor vann herrklassen över 20 kilometer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen