VM-framgångar stärker Dahlgrens team

Det har gått snart tre veckor sedan Robert Dahlgrens magiska tävlingshelg hemma på Drivecenter arena i Fällfors. Nu väntar deltävling fyra i Falkenberg och det är väldigt jämnt i toppen i TCR Scandinavia. Men ett ytterligare tecken på Dahlgren och teamets stryka är den färska vinsten i VM. ”Otroligt roligt att vårt lilla team lyckades med det redan nu”, säger Dahlgren

12 juli 2019 07:27

Säsongen har fallit relativt väl för Robert Dahlgren och hans team PWR så här långt. Det går planenligt i sammandraget, men i förartabellen är det oerhört jämnt. Robert Dahlgren har sex poängs försprång till jagande Andreas Wernersson.

Hälften av försprånget ordnade Dahlgren i den senaste och historiska helgen på Drivecenter Arena på hemmaplan. Totalt var det över 17 000 besökare under helgen. Och Skellefteföraren har uteslutande glada minnen från tävlingen:

– Ett minne för livet för min del. En helt fantastisk helg och en helt underbar publik

Det slutade med andraplats, bara 12 tusendelar från vinsten, i första racet och överlägsen seger i andra racet. Men samtidigt visade Wernersson att han på alla sätt är en utmanare. Föraren vann det första racet och slutade trea i det andra racet, efter en imponerande uppkörning genom fältet på den långa och tekniska banan i Fällfors.

– Vi visste att Wernersson skulle vara snabb och han har ett starkt team bakom sig med Morin och Brink. Brink är också på en oerhört hög nivå. Det kommer att bli en tuff kamp hela vägen till slutet.

Vikt i bilen

Framgångarna innebär att Robert Dahlgren kör med tung bil på Falkenberg till helgen. Men Dahlgren hade en tung bil även inför förra tävlingen.

– Vi hade ju tyngst bil sist, men Wernersson kommer att tävla med samma tyngd i bilen den här helgen.

Det är tävlingen som definierar halvtid på säsongen.

– Därför är det viktigt att få till en stark tävlingshelg för att kunna gå på lite sommaruppehåll med bra känsla. Falkenberg har en snabb bana, som ställer höga krav på bilen eftersom det blir mycket slitage. Kvalet blir en nyckel.

VM-vinst

PWR nådde förra helgen en av teamets största framgångar, när föraren Mikel Azcona vann en VM-seger under racehelgen.

– Han är duktig och gör det riktigt bra. Det är historiskt för teamet att vinna och riktigt stort. I VM-sammanhang är vi ett ganska litet team och alla beslut togs dessutom väldigt sent. Häftigt att vi redan under den här säsongen når sådana framgångar.

Vad har det för betydelse för teamet?

– Det är ju samma reglemente i VM som i vårt mästerskap. Så vi har ju stor glädje av all kunskap vi får från VM, precis som teamet drar nytta av det vi gör i vårt mästerskap. Det är väldigt bra att vi kan jobba tillsammans med utvecklingen.

Ett minne för livet för min del.

TCR Scandinavia

Ställning inför fjärde tävlingshelgen (topp 5):

1) Robert Dahlgren, PWR, 115 poäng, 2) Andreas Wernersson, Brink Motorsport, 109 poäng, 3) Andreas Ahlberg, Kågered racing, 97 poäng, 4) Tobias Brink, Brink Motorsport, 85 poäng, 5) Mikaela Åhlin–Kottulinksy, PWR, 73 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa