Världsstjärnan laddar för VM – i Skellefteå

Världsmästare i rallycross 2014, 2015 och kanske också 2016 – nu är Petter Solberg i Skellefteå.

29 juli 2016 22:04

På måndag bär det av för den norska rallycrosstjärnan Petter Solberg. Då är det VM-deltävling i Kanada för 41-åringen som den här säsongen jagar sin tredje raka världsmästartitel.

Var han laddar upp för resan till Kanda?

På Klutmarks motorstadion i Skellefteå.

– Vi har varit på resande fot i tre veckor där jag varit med min son som tävlat först i Finland, sedan Lycksele och nu här, säger Petter Solberg till Norran.

Pappas fotspår

Sonen Oliver Solberg tävlar i crosskart och ska i helgen göra vad han kan för att knipa SM-deltävlingen i Skellefteå. Trots ett fullspäckat tävlingsschema för egen del är Petter Solberg för det mesta på plats.

– Man vill ju följa barnen så mycket man kan. Det är ju jättekul att vara här och se alla unga, säger Solberg som inte är i Skellefteå för första gången.

– Jag var här för drygt fem år sedan också när Oliver körde, men då fick jag åka helikopter över till Finland för att hinna till min tävling, så det var ändå lite stressigare den gången, säger Solberg.

Hyllar Marklund

Den norska stjärnan lyfter också fram Klutmarksbanan som han tycker ser väldigt spännande ut.

– Banan här är skitbra. Den är väldigt teknisk och det är ett fint ställe, säger Solberg.

I kampen om en ny VM-titel kommer Petter Solberg inte minst stöta på Skellefteåföraren Anton Marklund, som han tror går en ljus framtid till mötes.

– Han är duktig och i år har han varit väldigt bra. Han är fortfarande ung och det är viktigt att han får tid på sig att bli ännu bättre. Han har då helt klart passion för motorsporten och kommer bli tuff i framtiden, säger Petter Solberg.

Då fick jag åka helikopter över till Finland för att hinna till min tävling, så det var ändå lite stressigare den gången.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa