Uttagna till populära tävlingen: ”Varken jag eller han trodde på det”

Jennika Jennerfors och Alexander Wollbro är uttagna att köra den populära tävlingen NGK Masters i Karlstad. "Fantastiskt roligt", säger Jennika.

9 oktober 2018 10:00

NGK Masters ses som en riktig rolig avslutning på säsongen inom motorsporten. Det är en populär uttagningstävling där förare från olika motorsportsgrenar samlas och gör upp i folkrace. Dessutom deltar ofta många kändisar utanför motorsporten och ger en extra krydda.

Två som är uttagna att köra årets upplaga är Jennika Jennerfors och Alexander Wollbro från Robertsfors MS.

– Fantastiskt roligt. Varken jag eller han (Alexander) trodde på det så det var riktigt roligt, säger Jennika.

Vad gjorde att ni inte trodde på uttagning?

– Det har krånglat en del med bilarna och jag har bara vunnit tio av cirka 20 tävlingar. Bilen har gått sönder väldigt ofta för oss så jag var lite osäker.

Tuff konkurrens

Jennika Jennerfors är dock meriterad även på NGK Masters. Hon har varit med och tävlat varje år sedan 2011. 2012 vann hon dessutom hela tävlingen. Kanske är det dags att återigen stå överst på prispallen.

– Det vill man alltid, men det är stenhårt. Målet är A-final och att bilen ska hålla. Kommer jag till A-final är jag riktigt nöjd.

Sambon Alexander Wollbro har kört NGK Masters 2013 och 2017.

Vad tror du om dina chanser att vinna?

– Det vet man inte, det ska vara så mycket tur för att det ska gå bra. Man ska försöka ta sig runt alla varv i kvalen till att börja med. Lyckas man med det så är det bra. Man får satsa på att vinna ett heat till att börja med och sedan får man se hur det går, säger Alexander.

Årets NGK Masters avgörs den 20 oktober på Kalvholmen Motorstadion i Karlstad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Edman