Två till sjukhus efter otäck dragracingolycka i Piteå

Det blev ett tråkigt slut på lördagens tävlingar under Midnight Sun Dragfestival då två bilar körde ihop och började brinna. Båda förarna klarade sig mirakulöst undan från olyckan utan några personskador.

10 juli 2016 09:50

Under helgen pågår en stor dragracingtävling på Pite Dragway. Det handlar om Midnight Sun Dragfestival där förare från hela norden tävlar mot varandra.

Lördagens tävling fick ett tråkigt slut då tävlingen fick avbrytas efter att en otäck olycka inträffat där två bilar i mitten av sträckan körde in i varandra och vid kollisionen fattade eld. Förarna fördes till sjukhus där de bland annat röntgades och mirakulöst nog klarade sig de båda förarna undan utan några som helst skador, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

– Två bilar har krockat med varandra. Det har urbrutit en brand och bilarnas egna släckningssytem har släckt elden. Våran egen räddningspersonal fick ut förarna ur bilarna och de skickades med ambulans till sjukhus och där konstaterades det att båda två är oskadda, till vår stora, stora glädje, säger Germud Lindbäck, ordförande i arrangörsföreningen SHRA Luleå.

Det är i nuläget oklart exakt vad det var som orsakade krocken.

– Bilarna är borttransporterade för teknisk kontroll. I nuläget har jag inte fått någon rapport från den tekniska kontrollen.

– Jag har haft så mycket att stå i så jag såg inte själva olyckan men det började brinna när de stötte ihop med varandra. Vi konstaterar bara att båda förarna är oskadda och det är vår första prioritet.

Var det lokala förare?

– Det var två förare men ingen av dem är lokala. Mer än så vill jag inte säga av respekt för de som är inblandade.

Har det hänt något liknande olycka tidigare?

– Vi har haft olyckor men det är väldigt länge sedan nu. Men vi har ju varit förskonade från allvarliga personskador en lång, lång tid så det var bra att det inte blev några den här gången heller. Det är ju det som man är mest orolig över.

– Att dyra bilar går sänder är absolut tråkigt men i slutändan är det ju ändå människor som är det viktigaste.

Tävlingen fick alltså avbrytas då banan men på söndagen räknar man med att vara igång igen på utsatt tid vilket är 10.00.

 Kent Vikström// Norrbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa