Supertalangen njuter av hemmaplan

Umesonen har en bit kvar till körkortet. Men han tävlar fullt ut i TCR. Supertalangen Hannes Morin, tävlandes för Brink Motorsport, har en spännande framtid på racerbanan. ”Målet i år är en pallplats”, säger 16-åringen.

13 juni 2019 08:08

Kort efter helgens tävling på Skellefteå Drivecenter fyller Morin 17 år. Han har påbörjat vägen mot körkort.

– Jag har ju kört EU-bil sedan tidigare så trafikreglerna har jag bra koll på.

Och körningen är ju uppenbarligen inte flaskhalsen heller för den stora talangen som valde att ta steget upp till TCR redan nu.

– Det är det svåraste beslutet jag har tagit så här långt. Det var en del funderande innan det gick att ta ett beslut, säger talangen.

Det fanns mer att välja på än TCR. Den stora motortalangen från Umeå har redan slagit många rekord. Förra året vann han europaserien i gokart som första svensk. Han var yngst att vinna en europadeltävling och slutade fyra i VM.

Hur stort har steget varit från gokart till TCR körmässigt?

– Det har varit enormt stort. Både körmässigt och tävlingsmässigt. Nu är det många riktigt rutinerade förare som Robert Dahlgren i startfältet.

Vad har du för mål med säsongen?

– Vi har pratat mycket om att se och lära. Men jag är väldigt tävlingsinriktad så jag hoppas på att kunna nå pallen någon gång.

Han får i helgen chansen att köra på hemmaplan.

– Eller så nära det nu går att komma. Jag har ju en farbror i Skellefteå. Det ska bli otroligt roligt.

Hannes Morin

Född: 2002

Bor: Umeå

Team: Brink Motorsport

Aktuell: Yngsta föraren i TCR/STCC-sammanhang någonsin. En av Västerbottens största motortalanger. Är kusin med Philip Morin, som körde STCC under fjolåret.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa