Petter Nårsa inför finalen: ”Det kan också gå åt pipsvängen”

När Norrlandsveckan i dag ska avgöras, då står ett riktigt världsnamn på startlinjen. Problemet är bara att det är i skotercross som Petter Nårsa är som vassast. ”Mycket kan hända då det är jag som sitter i bilen”, konstaterar han själv.

16 juli 2016 08:15

Moskoselsonen Petter Nårsa, som tävlar för Tvärån i rallycrossammanhang, kom femma i finalen i Super Nationell 2400 cc i första deltävlingen på Klutmarksbanan.

Andra deltävlingen, i Piteå i onsdags, bjöd också på en final.

– Jag stod i första startled men tog mig tyvärr inte i mål. Så det känns lite trist. Vi tror att det var något med bränsletillförseln. Men nu hoppas jag att vi har fått till det, säger Nårsa, som under lördagens final av Norrlandsveckan i Kalix alltså har revansch att kräva.

Eller?

– Nja, revansch och revansch… Det blir bra om jag tar mig till final eller semifinal – då ska jag vara jäkligt nöjd. Att ta sig i mål är väl mål ett.

Inför finalen ligger Nårsa på en fjärde plats, bara två poäng efter trean.

– Allt kan hända. Jag fick just veta att det är så tight. Men mycket kan hända då det är jag sitter i bilen. Det kan gå bra, det kan också gå ut pipsvängen. Det ser dessutom ut som att det ska regna ganska mycket, och jag har inte kört så mycket i det föret. Men det vore ju kul att få komma upp och nosa på pallen i alla fall.

Skoteresset, som körde hela Norrlandsveckan i fjol, men inte var lika högt upp då, har viss nytta av de kunskaper han har från sin huvudsport.

– Nog är det så. Jag känner många gånger att jag har med mig det. Både när jag står på startlinjen och det kommer till spårval och dylikt. Ändå är det helt annars. Bilen är mer ömtålig, man får vara lite mer försiktigt i närkamperna.

Totalen inför finalen

2400: 1) Viktor Johansson, Tvärån 52, 2) Tommy Carlström, Piteå, 43, 3) Daniel Loggert, Älvsbyn 42, 4) Petter Nårsa, Tvärån 40, 5) Jimmy Rinaldo, Hålogeland 38, 10) Joakim Andersson, Robertsfors 23, 12) Joachim Bergström, Skellefteå 21.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa