Öhman starkast – Bergström i final

Solklar seger för Thomas Öhman som imponerade. Även Joachim Bergström tog sig till finalheatet efter stark körning.

13 juli 2016 23:56

Thomas Öhman från Tvärån är en riktig motorprofil i norr. I går visade han sin klass genom att vinna Super Car i Piteå i Norrlandsveckans andra deltävling. I kvalet visade Thomas att han siktade mot seger. I finalen var det inget snack.

- I dag gick det vägen. Jag brukar trivas på banan i Piteå, summerade en lycklig Thomas.

Han har kört rallycross sedan 2001, dessförinnan handlade det främst om skotercross. Främsta placeringen i SM i rallycross är en tredjeplats.

- Nu får vi ser hur det blir nästa säsong. Jag har haft planer på att detta är sista säsongen, men jag får fundera. Det kan bli en fortsättning nästa år i Norrlandsveckan.

Niklas Mörtsell blev trea i sin semifinal, men i finalen hade han oturen att bli påkörd av Linus Westman. Det gick så illa att dörren flög upp och han tvingades bryta med en sjätteplats som följd.

- Trist avslutning efter en hyfsad dag, sa Niklas.

Regnbågsseger

2400-klassen blev en triumf för Viktor Johansson, Tvärån. Viktor figurerade stort efter tävlingen på Klutmarksbanan med sin regnbågsfärgade bil. Daniel Loggert gav emellertid starkt motstånd. Joachim Bergström, Robertsforsgrabben som tävlar med Skellefteå MS, blev tvåa i semifinalen, men i finalen fick han nöja sig med en femteplats. Moskoselgrabben Petter Nårsa fick ge upp efter punktering.

- I Skellefteå hade jag otur genom att snurra i första kvalheatet, sedan en tredjetid i andra och sedan missflyt i tredje, förklarade Joachim som är tillbaka i rallycrossen.

Nu hade Joachim en 19:e tid, en tredje och en sjunde tid i de tre kvalheaten.

Joakim Andersson, Robertsfors, slutade sexa i sin semifinal.

Erik Jonsson, Piteå, var suverän på Klutmarksbanan i 2150-klassen, men fick problem i finalen och slutade fyra.

Lars Pettersson

Jag har haft planer på att detta är sista säsongen, men jag får fundera. Det kan bli en fortsättning nästa år i Norrlandsveckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa