Ny tung dag på Hockenheim för Marklund

Han kände att farten fanns i bilen. Men det blev som bäst en 10:e plats i heaten. Totalt blev Marklund 16:e och missade därmed semifinalen.

7 maj 2016 20:53

Anton Marklunds andra VM–helg blev inte speciellt lyckad. Det började ostadigt med två raka 16:e platser i de två första heaten och totalt en 17:e plats. Ändå var Marklund optimistisk inför lördagens två avslutande heat.

Tredje heatet gick hyfsat. Marklund slutade tia och hade en bra chans att slå sig in bland de tolv förare som får chansen att köra under söndagen.

Men även det sista heatet blev misslyckat för Bolidensonen. Han slutade först på femtonde plats och det innebar att han var en bra bit från att ta sig vidare.

Norrmannen Andreas Bakkerud höll nerverna i schack och sluggade till sig den tolfte och sista semifinalplatsen efter att ha slutat trea i det fjärde racet. Marklund var hela tolv poäng ifrån den sista platsen.

Marklund kunde istället konstatera att hans teamkompis, Johan Kristoffersson, återigen var långt framme. Kristoffersson var stabil i de två avslutande racen och blev totaltvåa. Bäst efter de fyra heaten var Marklunds teamkompis från ifjol, Mattias Ekström.

Även förre teamkompisen Toomas Heikkinen, numera med Ekström i EKS, var oerhört strak på Hockenheim och slutade på fjärde plats.

Det mest positiva är att det snart är ny tävling igen. Redan nästa helg är dags för den tredje deltävlingen och då är det i Belgien.

VM i Rallycross

Andra deltävlingen

Efter fyra heat: 1) Mattias Ekström 174 poäng, 2) Johan Kristoffersson, 159, 3) Timmy Hansen, 157, 4) Toomas Heikkinen, 150, 5) Janis Baumanis, 147, 6) Davy Jeanney, 146, 7) Petter Solberg, 145, 8) Sebastian Loeb, 143, 9) Kevin Eriksson, 138, 10) Robin Larsson, 135, 16) Anton Marklund, 119

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen