Mörtsell går allt bättre – så ligger han till inför SM-finalen

Bättre och bättre för varje race. Det är Niklas Mörtsells facit i isracing-SM. I lördags blev han etta och tvåa i de två heaten som kördes i Morjärv. ”Får inte klaga. Trots dåliga starter gick det riktigt bra”, säger Niklas.

22 mars 2016 10:00

Efter att ha landat på taket i andra heatet vid premiären i Överkalix var det färdigkört med den ombyggda Volvon. Men lånet av Johannes Lundbergs S40 blev lyckat. Förra helgen i Sikeå blev det en andra- och en tredjeplats. Och i lördags fightades han med suveräne Håkan Johansson om segern. Första heatet vann Niklas med Håkan som tvåa, i det andra vann Håkan med Niklas som tvåa.

– Jag kan tacka mina mekaniker för att det gick så bra. En kort stund innan andra heatet upptäcktes ett fel på bakvagnen, men det repade mekanikerna snabbt.

Inför finalen i Kalix till helgen är Niklas trea totalt varför en bronsplakett hägrar. Håkan Johansson har i princip säkrat guldet i långnabbsklassen med sina 147 poäng. Kjell Persson är tvåa med 123 och Niklas trea med 101.

– Det blir gasen i botten i Kalix. Blir jag totaltrea är det som en bonus efter allt strul tidigare, säger Niklas.

Johannes Lundberg kom återigen till start efter att ha stått över i Sikeå. Nu blev det två andraplatser i Kortnabb för "Tjompe" efter Daniel Loggert. Två tredjeplatser blev det för Martin Åberg, Arjeplog.

Lars Pettersson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa