Marklund ställer upp i svensk prestigeserie

Anton Marklund satsar för fullt på VM i rallycross. Men för att utvecklas kommer han även att tävla på bana i Porsche Carrera cup. ”Det handlar om att bli bättre förare och det här är en bra lösning”, säger Marklund.

25 april 2016 23:35

Hans teamkamrat, Johan Kristoffersson, kommer ju att köra i STCC förutom VM. Porsche Carrera cup är en serie som körs parallellt med STCC och är prestigefylld.

Konkurrensen är stentuff i toppen, där Fredrik Larsson och Joakim Mangs tillhör två av favoriterna.

– Att köra på banan innebär att du får täta race och träna på många detaljer. Just att man tävlar mot förare samtidigt gör banracing till bättre träning än att köra rally.

Marklund kör inte med något uttalad målsättning när det handlar om resultat. Som schemat ser ut just nu kommer det att handla om fyra deltävlingar.

– Hela upplägget passar väldigt bra och jag kommer att kunna fokusera enbart på att köra. Driften av bilen får vi hjälp med av Bennys, säger Marklund som i den här tävlingen representerar Marklund Motorsport.

Tävlingarna börjar till helgen och premiären i STCC och Porsche Carrera cup inleds i Skövde på fredag. Men Marklund kommer inte att köra premiären.

– Vi har tester med VM-bilarna uppe i Höljes och jag kommer att satsa fullt på det.

Kristoffersson däremot, kommer att tävla. Där kommer han att möte skellefteföraren Robert Dahlgren.

Att köra på banan innebär att du får täta race och träna på många detaljer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa