Marklund nära pallplats efter mäktig upphämtning

En lite knöligt och knackigt kval följdes upp med något helt annat. Anton Marklund visade toppklass och utan teknikstrul hade VM-deltävlingen på hemmaplan slutat med pallplats.

3 juli 2016 19:12

Anton Marklund visade direkt att han ville blanda sig i toppen i VM-deltävlingen i svenska Höljes med riktigt snabb körning. Däremot höll de avslutande kvalheaten på att sänka finaldrömmarna.

– Det var en svår dag. Jag hamnade hela tiden i mycket trafik, säger Anton Marklund.

Trots allt tog sig rallycrossföraren från Västerbotten in i semifinalerna, men det var som tolfte och sista man vilket gjorde utgångsläget något sämre. Det skulle dock inte stoppa Marklund.

– Jag tänkte direkt att jag skulle vara aggressiv i första kurvan och aggressiv in i alternativen.

Toppkörning

Trots att Robin Larsson fick tekniska problem framför honom som gjorde att Marklund tappade sekunder plockade han fram sin absolut bästa körning och tog sig vidare till finalen. En final som började lysande.

– Jag kom ut bra och körde om (Sebastien) Loeb. Jag låg tvåa när jag valde att ta alternativen. Då kom jag ut som fyra, men hade ju förare framför mig som inte valt alteranativen än, säger Marklund.

Ett lysande utgångsläge, men då kom maskinstrulet som sänkte pallplatsdrömmen för den här gången.

– Jag fick tekniska problem och var tvungen att hålla full gas konstant. Med lite mer tur hade jag kunnat ta en pallplats vilket hade varit otroligt kul på hemmaplan, säger Bolidensonen som slutade fyra i Höljes.

En fjärdeplats som ändå visar stora formbesked.

– Jag ser ljust på andra halvan av säsongen. Det är ju pokalerna man vill åt, säger Anton Marklund.

Det är ju pokalerna man vill åt och även om man har några hemma så vill man ju fylla på prisskåpet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa