Marklund hade inte marginalerna med sig – missade finalplats

Helgen började riktigt lovande i den fjärde VM–deltävlingen i rallycross för Anton Marklund. Men fortsättningen blev jobbigare. ”Farten för en finalplats fanns där”, summerade Marklund.

29 maj 2016 21:58

Han tog med sig farten från Belgien in i första heatet på klassiska Lydden Hill i England. Efter en stark öppning var han trea. Suveränen Petter Solberg vann och han dominerade under de fyra heaten och var bäst rankad inför semifinalen.

För Marklund blev det tyngre i de tre övriga heaten.

Sedan hindrades jag av dammet och i den tredje omgången fick jag punktering.

Säkrade plats

Men trots att han körde i det första heatet på vattnad bana i den sista kvalomgången lyckades Anton säkra elfte plats och avancemang.

I semifinalen låg han länge trea, precis bakom Kevin Eriksson.

– Farten för en finalplats fanns där. Problemet var bara att jag inte tog mig om Kevin, konstaterar Marklund, som till slut fick nöja sig med sjätte plats sedan han gjort ett litet misstag i alternativspåret på det sista varvet.

Marklunds kollega, Johan Kristoffersson var stark i kvalet där han till slut blev sexa. Handrabbades av samma öde som Marklund – och missade finalplats.

– Vi hade lite tekniska problem under lördagen. I dag (läs söndag) åkte vi lite för mycket i dammet och hade inte riktigt pacen för att hänga med de bästa.

Mattias Ekström, EKS, blev stor vinnare på nytt. Han dominerade i semifinalen och knäppte Petter Solberg på näsan i finalen.

Ekström och Solberg var helgens två vinnare på nytt och de rycker nu ifrån i VM-sammandraget. De är nu klart före trean, Johan Kristoffersson. Anton Marklund ligger på tolfte plats, men det är ganska tätt i sammandraget kring Marklund.

Problemet var bara att jag inte tog mig om Kevin,

VM-deltävling 4

Lydden Hill, England

Efter fyra heat: 1) Petter Solberg, Norge, 2) Andreas Bakkerud, do, 3) Timmy Hansen, Sverige, 6) Johan Kristoffersson, do, 11) Anton Marklund, do.

Semifinal 1: 1) Petter Solberg, 2) Timmy Hansen, 3) Kevin Hansen, 6) Anton Marklund.

Final: 1) Mattias Ekström, 2) Petters Solberg, 3) Timmy Hansen.

Ställning: 1) Mattias Ekström, 105 poäng, 2) Petter Solberg, 100, 3) Johan Kristoffersson, 70, 12) Anton Marklund, 32.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa