Marklund fyra i Belgien – och vinnare av meriterande finalpris

Efter två motiga deltävlingar i Rallycross–VM slog Anton Marklund till med en fjärdeplats i Belgien. ”Skönt att få farten på pappret”, säger han till Norran.

15 maj 2016 19:52

Efter fyra kvalomgångar som gick lite upp och ner, då varken Anton Marklund eller stallkamraten Johan Kristoffersson hade fart i sina starter, så träffade Marklund Motorsport rätt till söndagens semifinal.

– Våra mekaniker hade skruvat till bilen så att vi verkligen var med från start. Jag och Johan kom ut tvåa och trea i vår semi och efter det kontrollerade vi och höll placeringarna, säger Anton.

I finalen visade Bolidensonen upp sin klass i starten då han från tredje startled flög ut och var först in i första kurvan – en prestation som innebar ett läckert pris.

– Rallycross handlar otroligt mycket om starten och första kurvan. Därför får den som är först i första kurvan ett så kallat Monster Supercharge Award. Jag är rätt säker på att jag är den första som vinner det från tredje startled, säger Anton glatt.

Kostade placering

Tyvärr för Marklund så gjorde han ett misstag i kurva två. Lite för hög fart innebar att han hamnade utanför banan och därefter snurrade. Ett misstag som kostade honom en placering.

– Jag hade fart för att bli trea i finalen. Nu blev jag fyra istället och där får jag skylla mig själv.

Helgens insats innebar 16 sköna poäng till Anton som inför helgen hade nio poäng efter två deltävlingar.

– Det känns bra att få farten på pappret, för den har funnit där hela säsongen men utan att jag riktigt fått till det resultatmässigt. Nu känner jag och hela teamet, som är värda en oerhörd eloge för sitt slit, att vi är på rätt väg. Vi ser verkligen framemot nästa tävling och kommer redan att börja förbereda oss i morgon, avslutar Anton Marklund.

Final deltävling 3, Belgien:

1) Mattias Ekström

2) Sébastien Loeb

3) Petter Solberg

4) Anton Marklund

5) Francois Duval

6) Johan Kristoffersson (bröt i finalen)

Totalen:

1) Mattias Ekström, 78 p

2) Petter Solberg, 73

3) Johan Kristoffersson,

4) Sebastian Loeb, 54

5) Toomas Heikkinen, 46

11) Anton Marklund, 25

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund