Joakim fick ett tungt slut – Åberg på pallen

Hemmaföraren Joakim Andersson, Robertsfors MS, debuterade i vinterns is-SM på hemmaplan i Sikeå. Men det kunde ha slutat bättre.

14 mars 2016 09:25

Joakim vann överlägset första heatet i kortnabbsklassen. Även i det andra heatet var han på väg mot seger, ledde klart på det sista varvet av åtta då det plötsligt blev stopp.

– Motorn gav upp, suckade Joakim efteråt.

Trist, men så kan det bli. Nu vann finländaren Kimmo Anttila andra heatet.

– Nu blir det att meka i stället för en fortsättning i SM, konstaterade Joakim.

I skuggan av dessa två hade Martin Åberg från Arjeplog en bra dag med en andra och en tredje plats i de två heaten.

– Jag har haft mycket strul tidigare. I Överkalix kom jag inte ens till start, i Åsele rök bakaxeln. Nu var det skönt att äntligen få till det. Jag är jättenöjd, förklarade Martin.

Nu fortsätter givetvis Martin avslutningen i Morjärv och Kalix. Samtidigt har han funderingar kring rallycross till sommaren.

– Vi får se hur tiden räcker till, säger han.

Tommy Carlström, Piteå, toppar kortnabbsklassen efter idel segrar i Överkalix och Åsele. Nu hade han ingen lyckad dag. I det första heatet åkte han av banan och missade poäng, i det andra heatet fick han efter dispens låna klubbkompisen Harry Johanssons Opel och var då klart på efterkälken med en svagare kärra. Trots att han blev varvad klarade han tredjeplatsen och bör klara mästartiteln i klassen.

Lars Pettersson

Nu blir det att meka i stället för en fortsättning i SM.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa