Jättechans för Nårsa – tävlar i Frankrike

Världsstjärnan i skotercross, Petter Nårsa, är en stor talang även i rallycross. Till helgen får han testa sina vingar internationellt – när han tävlar i klassen RX2 i Frankrike. ”Det blev en öppning och då tog jag chansen”, säger Petter Nårsa till Norran.

28 augusti 2019 07:32

Han har tävlat i rally x Nordic under året och ligger på åttonde plats i klassen Supercar lites. Och så här långt är han nöjd över säsongen.

– Det har varit oerhört spännande och lärorikt. Det känns som om jag har utvecklats väldigt mycket bara under den här korta tiden.

Han tävlar för Öhman Motorsport från Älvsbyn, med välmeriterade Mats Öhman i teamet. Till helgen har det dykt upp en öppning i JC Raceteknik.

– Det är Joel Christoffersson som gav mig en öppning och det kändes helt rätt att ta chansen.

Öppningen är i den internationella klassen RX2 och går som underklass till EM och VM. En jättechans för Nårsa att få testa internationellt i en ny motorgren.

– Ska bli otroligt roligt. Jag ser verkligen fram emot att få köra i den här konkurrensen.

Vad har du för mål?

– Jag har inte satt upp något mål, men jag ska göra mitt bästa för att försöka hålla en hög och jämn fart. Det har varit lite upp och ned under säsongen och nu skulle det kännas skönt att kunna köra jämna prestationer.

Fortsättning

Rallycrossambitionerna har vuxit under året. Och sedan tidigare är det helt klart att Nårsa inte reser tillbaka till USA för att tävla på proffstouren i skotercross i vinter.

– Det känns spännande att göra det här. Nu finns det ju en hel del annat i livet också, men någon form av satsning hade varit intressant att göra. Jag kommer att leta sponsorer.

När det gäller skotersatsningen, har han bestämt sig för att tävla kommande vinter.

– Så långt har jag kommit. Jag skulle gärna vilja köra de större tävlingarna, så jag tittar runt för att skaffa en skoter.

Är det några speciella tävlingar?

– Arctic cat-cup har jag alltid tyckt väldigt mycket om. Sedan finns det några andra roliga tävlingar och så VM i Rovaniemi förstås.

Fakta

Jag ska göra mitt bästa för att försöka hålla en hög och jämn fart.

Petter Nårsa

Född: 1992

Från: Moskosel

Tävlar: Skotercross, Rallycross

Meriter: X-games guld, 3 VM-silver.

Aktuell: Debuterar internationellt med rallycross i Frankrike till helgen. Kommer att tävla i underklassen RX2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa